ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακιντζί: Χωρίς εγγυήσεις δεν αποδεχόμαστε τίποτα

Δεν αποτελεί τερματικό σταθμό στις συνομιλίες η Διάσκεψη της Ελβετίας διαμηνύει ο Ακιντζί

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, λίγο πριν την κρίσιμη Διάσκεψη της Ελβετίας στέλνει νέα μηνύματα στην ελληνοκυπριακή πλευρά. 

Ο Μουσταφά Ακιντζί καταθέτει τις απόψεις του για το ζήτημα των εγγυήσεων. «Με νοοτροπία του τύπου μηδέν στρατιώτες μηδέν εγγυήσεις, δεν αποδεχόμαστε τίποτα, δεν πρόκειται να πάμε πουθενά», τονίζει ο κ. Ακιντζί, ο οποίος με αυτό τον τρόπο επαναλαμβάνει την άρνηση της ηγεσίας του για την τελική κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων.

Ο κ. Ακιντζί ζητά από την ε/κ πλευρά να κατανοήσει τις «ευαισθησίες» της τ/κ κοινότητας. Τονίζει ότι η ηγεσία του μεταβαίνει στην Ελβετία με πραγματισμό και παραμένοντας εντός των συνόρων του «λογικού» και του «εφικτού».

«Σε περίπτωση που κατανοήσει η μια πλευρά τους προβληματισμούς της άλλης και κατευθυνθούμε προς ένα μέλλον, στο οποίο, σε αυτό το νησί οι κοινότητες θα ζουν με ισότητα, ελευθερία και σε καθεστώς ασφαλείας, με δυο ιδρυτικά κράτη και ενεργό καταμερισμό, θα εξασφαλιστεί ένα σενάριο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κάθε πλευράς», τονίζει ο κ. Ακιντζί.

Σε ότι αφορά την Διάσκεψη της Ελβετίας, ο κ. Ακιντζί τονίζει ότι δεν αποτελεί τον τερματικό σταθμό στις συνομιλίες, αλλά μια σημαντική φάση που οδηγεί στην τελική φάση των συνομιλιών.

Τέλος, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί λύση εντός των επόμενων εβδομάδων, ο κ. Ακιντζί τονίζει ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές και ο ΟΗΕ θα πρέπει να προβληματιστούν για το μέλλον του νησιού και εναλλακτικές στρατηγικές.

Ο κ. Ακιντζί τονίζει επίσης, ότι σε διάστημα δέκα ετών ενδέχεται να μην υπάρχει πλέον το κατάλληλο έδαφος για συζήτηση της ομοσπονδιακής λύσης.

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση