ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκλογές με ισχύ 2,5 χρόνια προτείνει ο Χάσικος

Με εναλλακτική πρόταση παρουσιάστηκε στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με εναλλακτική πρόταση παρουσιαστηκε στη βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος δεδομένου οτι όπως όλα δείχνουν η πρόταση για αναβολή των εκλογών σταυρώνεται από την πλειοψηφία της βουλής.

Ο κ. Χάσικος ουτως ώστε να μην οδηγηθεί η μεταρρύθμιση όπως είπε στις ελληνικές καλένδες πρότεινε είτε να ψηφιστεί η μεταρρύθμιση πριν από τις εκλογές είτε να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή εκλογών για 2.5 χρόνια ούτως ώστε να προχωρήσει η μεταρρύθμιση.

Αναφερόμενος στην ανάγκη για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε ότι όλοι ξέρουμε σε τι χάλια βρίσκονται οι δήμοι μας, τόσο ως προς τα οικονομικά, τη λειτουργία, την παραγωγικότητα και τον έλεγχό τους.

Είπε ακόμη ότι αν συμπίπτουν οι τοπικές εκλογές με τις ευρωεκλογές, θα υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, σε δηλώσεις της, ανέφερε ότι “το θέμα αναβολής των εκλογών δεν είναι πλέον ενώπιόν μας, ήταν ξεκάθαρο από τις τοποθετήσεις των πολιτικών κομμάτων αυτές τις ημέρες”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, είπε η κ. Μαύρου, εξέφρασε προβληματισμό βλέποντας την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πιθανή εκλογή νέων αρχών για δυόμισι χρόνια. Είναι ένας προβληματισμός, σημείωσε, που θα μας απασχολήσει και θα τοποθετηθούμε αναλόγως τις επόμενες ημέρες.

“Αντιλαμβάνεστε ότι ήδη τα χρονοδιαγράμματα είναι στενά, πιθανές αλλαγές πρέπει να γίνονται με πολλή φειδώ λαμβάνοντας υπόψη και σε ποιο στάδιο της διαδικασίας βρισκόμαστε”, συμπλήρωσε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής σημείωσε ότι «προμετωπίδα της πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση και βεβαίως στο δεύτερο κομμάτι της σημερινής συνεδρίας έγινε συζήτηση των νέων εξελίξεων όπως έχουν κατατεθεί ενώπιον μας, πρώτα με την κατάθεση των δύο νομοθετημάτων εκ μέρους της Κυβέρνησης για την πιθανότητα αναβολής των δημοτικών εκλογών».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι το κόμμα του ως θέμα αρχής τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής κανονικών εκλογών με βάση τις συνταγματικές διατάξεις, οι οποίες υποκρύπτονται μέσα στο Σύνταγμα, ως βασικές γενικές αρχές δικαίου, όπως είναι η δημοκρατική αρχή, και αρχές της λαϊκής κυριαρχίας.

Μιλώντας εκ μέρους της ένωσης δήμων ο Κωνσταντίνος Γιωρκατζης προτίμησε να μην τοποθετηθεί στα περί αναβολής των εκλογών αλλά υπογράμμισε την ανάγκη μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση