ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θεσμικά, απαντά ο Χρίστου στις καταγγελίες Νικολαϊδη

Αργοπορημένα, μπαίνει στην κόντρα και η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στην προεκλογική κόντρα της Λεμεσού μπαίνει έστω και με σχετική αργοπορία η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ. Μπροστά στην αντιπαράθεση Ανδρέα Χρίστου και Νίκου Νικολαϊδη, ο ΔΗΣΥ Λεμεσού παίρνει θέση υπερασπιζόμενος τον Νίκο Νικολαϊδη.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία εικοσιτετράωρα μαίνεται μάχη στη συμπρωτεύουσα μεταξύ των δύο κατά τα άλλα ήπιων πολιτικών ανδρών και υποψήφιων για την δημαρχία, Ανδρέα Χρίστου και Νίκου Νικολαϊδη. Ο τελευταίος, επικαλούμενος την έκθεση του γενικού ελεγκτή επέκρινε τον Ανδρέα Χρίστου για παρατυπίες, παρανομίες και κακοδιοίκηση στον δήμο τα τελευταία χρόνια. Ο Ανδρέας Χρίστου από την πλευρά του, αποστέλλοντας ανακοίνωση ως δήμος Λεμεσού, ανέφερε πως ο Νίκος Νικολαϊδης χρησιμοποιεί «όρους ανύπαρκτους όπως παρατυπίες, κακοδιοίκηση κλπ για να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου και να δημιουργήσει αβάσιμες εντυπώσεις».

Την ίδια στιγμή απέρριψε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Νίκου Νικολαϊδη περί παρατυπιών και κακοδιοίκησης επισημαίνοντας πως «τέτοιοι ισχυρισμοί θίγουν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους των αρμόδιων Επιτροπών, αλλά και τη Δημοτική Υπηρεσία που όλα αυτά τα χρόνια κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φέρουν το Δήμο εδώ που είναι σήμερα». «Δυστυχώς» επισημαίνεται «με αφορμή τις δημοτικές εκλογές γίνεται προσπάθεια να πληγεί ο Δήμος και να αμφισβητηθεί η ακεραιότητα και η εντιμότητα των αιρετών και των λειτουργών που υπηρετούν τον Δήμο».

ΑΚΕΛ: Θίγεται το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου

Την ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, υπογεγραμμένη από τον Ανδρέα Χρίστου ακολούθησε η ανακοίνωση της Πέρσας Παπαϊωάννου, επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας Λεμεσού. Υπογραμμίζοντας ότι οι βολές Νικολαϊδη πλήττουν το σύνολο του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ δηλώνουν: «Είμαστε περήφανοι γιατί δουλέψαμε και υπηρετήσαμε σε τέτοιο Δημοτικό Συμβούλιο άλλοι με 15 χρόνια, άλλοι με 10 και λιγότεροι με πέντε. Είμαστε περήφανοι γιατί μαζί με τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου σεμνυνόμαστε για τα έργα της πόλης μας. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο τις προσβολές σας και σας αφήνουμε στην κρίση του δημότη της Λεμεσού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στις βολές Χρίστου και της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, αντέδρασε τελικώς η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ Λεμεσού σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε λάβει γνώση της επιστολής της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ καθοδηγούμενη και παροτρυνόμενη δυστυχώς από τον Δήμαρχο Ανδρέα Χρήστου. Τουλάχιστον άστοχη και αντιδεοντολογική η ενέργεια της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ να μιλά εξ ονόματος του ΔΗΣΥ».

Καταγράφοντας ότι η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ διαφώνησε με αποφάσεις παραλήψεις και καθυστερήσεις του Δημάρχου, επεσήμανε ότι οι παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή είναι κατεγραμμένες από τον ίδιο και όχι από τον Νίκο Νικολαϊδη. «Ο πρώτος που θα πρέπει να ικανοποιηθεί για τις παρατηρήσεις για να γίνουμε καλύτεροι είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος. Η νοοτροπία της αντίδρασης αφήνει σκιές» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση