ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θεοχάρους: Πολλές οι πιθανότητες για κακή λύση

«Χωρίς σημαντική προσέγγιση το θέμα της Μόρφου και η εκ περιτροπής Προεδρία»

ΚΥΠΕ

Υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες η λύση που θα επιτευχθεί να είναι μια πάρα πολύ κακή λύση, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ύστερα από συνάντησή της το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει πως βρισκόμαστε σε πορεία επίτευξης λύσης του Κυπριακού, η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως "είμαστε, παρόλο που σύμφωνα με την ενημέρωση υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα ανοικτά, δηλαδή κρίσιμα ζητήματα που είναι ανοικτά. Ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ούτε φαίνεται να υπάρχει σημαντική προσέγγιση"

Κληθείσα να αναφερθεί σε τέτοια ανοικτά θέματα, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε στο ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας και στο ζήτημα της επιστροφής της Μόρφου.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη ανέφερε πως έτυχαν μιας ενδελεχούς ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία για την παρούσα κατάσταση του Κυπριακού όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν κυρίως για το εδαφικό.

"Με βάση τη φιλοσοφική προσέγγιση και τις πρακτικές του Προέδρου όσοι στηρίζονται σε αυτές τις λύσεις πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς. Θα μπορούσαμε να πούμε και εμείς ότι με βάση αυτή φιλοσοφία τα πράγματα είναι σε μια καλή πορεία, παρόλο που υπάρχουν τρομακτικές εκκρεμότητες όσον αφορά το ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού, και δεν φαίνεται να είναι ζήτημα ημερών", ανέφερε.

Πρόσθεσε πως "υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία είναι ανοικτά και θα πρέπει να βρουν την επίλυσή τους", υπενθυμίζοντας πως η ίδια διαφωνεί ριζικά με τη φιλοσοφία και την πολιτική προσέγγιση που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. "Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες η λύση που θα επιτευχθεί να είναι μια πάρα πολύ κακή λύση", ανέφερε η κ. Θεοχάρους.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Ανασταστασίαδης είχε συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γιώργο Βασιλείου, για ενημέρωσή του σε σχέση με τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση