ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

2 εκατ. εισφορά στην ΑΕΚ εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο κόσμος της Λάρνακας θα πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια ανέφερε

ΚΥΠΕ

Εισφορά ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ προς το ποδοσφαιρικό Σωματείο της ΑΕΚ Λάρνακας, εξήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων του ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι, εγκαινιάζοντας σήμερα το γήπεδο, συνειδητοποιεί «πόσο μεγάλες συγκινήσεις θα φιλοξενήσει αυτός ο χώρος, πόση αγωνία στις κερκίδες, πόσος ιδρώτας στο γήπεδο, αλλά και πόση έμπνευση για νέους ανθρώπους και μικρά παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Σήμερα, είπε, «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θαύμα, ένα μικρό θαύμα από αυτά που οι άνθρωποι της δουλειάς όπως αυτοί που η τύχη έφερε να διοικούν σήμερα την ΑΕΚ Λάρνακας, ξέρουν να επιτελούν. Πριν μερικά χρόνια εάν κανείς μιλούσε για ιδιόκτητο γήπεδο της ΑΕΚ, μίας από τις πιο αξιόλογες οφείλω να ομολογήσω ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μας, θα εθεωρείτο αιθεροβάμων, γιατί είναι γνωστό πως ο κανόνας θέλει τις ποδοσφαιρικές μας ομάδες να πάσχουν οικονομικά και να αναζητούν διεξόδους επιβίωσης».

Πραγματικά, συνέχισε, “μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον και σε περίοδο που άλλοι προέβαιναν σε αιματηρές εξοικονομήσεις, η διοίκηση της ΑΕΚ κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, όχι μόνο να διαπρέπει στον αθλητικό στίβο, αλλά και να παραδίδει σήμερα στους Λαρνακείς και όλο το φίλαθλο κοινό αυτό το όμορφο και λειτουργικό γήπεδο. Είναι το πρώτο έργο δημόσιας ωφελείας που άρχισε και ολοκληρώθηκε έτσι όπως έχει προγραμματισθεί, μεσούσης της οικονομικής κρίσης και μάλιστα με ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιωτικά κεφάλαια».

Ανέφερε ότι ο κόσμος της Λάρνακας θα πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, προσθέτοντας πως «η ύπαρξη ενός σύγχρονου γηπέδου σε μία πόλη μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ σημαντικές ανάγκες μίας κοινωνίας». Η πολιτεία, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, “θα σταθεί αρωγός όπως και όσο μπορεί. Θα συμβάλουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση του γηπέδου, γιατί το θεωρούμε και υποχρέωση μας προς την πόλη της Λάρνακας. Το Υπουργικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρία του αποφάσισε να ενισχύσει την προσπάθεια, με εισφορά ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ, και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας αλλά και τις εξοικονομήσεις πάλι θα είμαστε παρόντες».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμα ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου της ΑΕΚ σχεδιάστηκε, προσφοροδοτήθηκε και έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη του φάση, με κόστος 7,2 εκατομμυρίων ευρώ. “Χωρίς τη συμβολή του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων, ο οποίος παραχώρησε μέρος της γης του μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, δεν θα ήταν δυνατόν να προωθηθεί το έργο και για αυτό οφείλουμε δημόσιες ευχαριστίες στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ. Σ. του ΓΣΖ», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΑΕΚ Άντρο Καραπατάκη, ο Πρόεδρος είπε ότι οι στόχοι που έχει θέσει είναι ψηλοί και ευχήθηκε να τους πετύχει σύντομα «και σύντομα να είμαστε ξανά εδώ, για να μιλήσουμε για τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις που θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων. Το γεγονός αυτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον ποδοσφαιρικό μας κόσμο καθώς όπως γνωρίζουμε, μόνο ένα γήπεδο σήμερα διαθέτουμε, το ΓΣΠ, το οποίο πληροί αυτά τα κριτήρια, ενώ έχουμε σημαντικό αριθμό ομάδων, που πλέον συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στη «συμβολή του σύγχρονου γηπέδου στην εν γένει οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Λάρνακας. Το γήπεδο της ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα να ευρίσκεται δίπλα από το Αθλητικό Κέντρο Ζήνων και να περιβάλλεται από σύγχρονο οδικό δίκτυο το οποίο παρέχει στους φιλάθλους εύκολη πρόσβαση από όποια πόλη και εάν προέρχονται».

Εάν, συνέχισε, «λάβουμε υπόψη πως το γήπεδο αυτό είναι λειτουργικά συνδεδεμένο με το ΓΣΖ και τον αναβαθμισμένο αθλητικό χώρο που αναπτύχθηκε, έχουμε στην ουσία ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο, το οποίο αν αξιοποιηθεί σωστά, που δεν έχω καμία αμφιβολία περί τούτου, θα μας επιτρέπει να προσβλέπουμε στην προσέλκυση αθλητικού τουρισμού ο οποίος συν τω χρόνω θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της ΑΕΚ, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΓΣΖ, και όλους όσοι συνέβαλαν ώστε σήμερα να τελούνται τα εγκαίνια του νέου γηπέδου, ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες της Λάρνακας τους προέτρεψε «όχι μόνο να αγκαλιάσουν αυτό το έργο αλλά και να στηρίξουν» όλους όσοι έφεραν σε πέρας το έργο και έθεσαν «υψηλούς στόχους, όχι μόνο αθλητικούς αλλά και ευρύτερους».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΑΕΚ τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στο Σωματείο και τον αθλητισμό της Κύπρου γενικά, απονέμοντας του αναμνηστικό δώρο, την εικόνα του πολιούχου Αγίου της Λάρνακας Αγίου Λαζάρου και την επίσημη φανέλα της ομάδας με το όνομα του «Ν. Αναστασιάδης» και τον αριθμό 94.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραλαμβάνοντας τα δώρα, ανέφερε ότι «θέλω να σας ευχαριστήσω και για την εικόνα του Αγίου Λαζάρου αλλά και την τιμημένη φανέλα της ΑΕΚ η οποία θα είναι δίπλα από εκείνη της Μπαρσελόνα. Μου είχε δοθεί ανάλογη φανέλα όταν βρισκόταν εδώ το Δ. Σ. της Μπαρσελόνα όταν αγωνιζόταν με το ΑΠΟΕΛ».

“Πλέον διαθέτω δύο αξιόλογες φανέλες από δύο αξιόλογες ομάδες με τα εμβλήματά τους», είπε.
Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της ΑΕΚ τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια πλακέτας η οποία θα τοποθετηθεί στο νέο γήπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση