ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πολιτικές διαστάσεις έλαβε το δυστύχημα στα Κατεχόμενα

Συνδικάτα, πολιτικά κινήματα και κοινωνικοί φορείς χύθηκαν στους δρόμους

Τεράστιές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το μεγάλο δυστύχημα στα Κατεχόμενα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό παιδιών της Κύπρου και την αναστάτωση του βόρειου κομματιού του νησιού.

Την Τετάρτη, συνδικάτα, πολιτικά κινήματα και κοινωνικοί φορείς χύθηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν έξω από το κτίριο της «Πρωθυπουργίας». Στην πρωτοκαθεδρία της συγκέντρωσης βρέθηκαν μαθητές τ/κ σχολείων που εκφράζουν την θλίψη και την οδύνη τους για τον άδικο χαμό των συμμαθητών τους.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο με πολλά σχολεία να ξεκινούν τις εργασίες τους με καθυστέρηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Επίσης, δρομολογούνται διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

Έξω από το κτίριο της «Πρωθυπουργίας», οι τ/κ μαθητές άσκησαν έντονη κριτική στην «κυβέρνηση» της τ/κ Δεξιάς με το σκεπτικό ότι δεν παρέχει τις κατάλληλες υποδομές και πρόνοιες για τον μαθητόκοσμο και την οδική ασφάλεια. Επίσης, ακούστηκε έντονη δυσαρέσκεια σχετικά με την μη αλλαγή ώρας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βγαίνουν στους δρόμους σε σκοτάδι.

Ακόμη στις σημερινές κινητοποιήσεις ξεχώρισε και ένα άλλο σύνθημα που βρήκε αντίκτυπο και στην Τουρκία. Τ/κ μαθητές ζήτησαν από την Τουρκία να τερματίσει τις παρεμβάσεις της στα εσωτερικά δρώμενα της τ/κ κοινότητας.

Πολιτικές διαστάσεις και για το δράμα στα Άδανα

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει και το μεγάλο δράμα στα Άδανα της Τουρκίας. Την Τρίτη, πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια μαθητική εστία στα Άδανα είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό μαθητριών και εργαζομένων.

Η όλη υπόθεση έλαβε τεράστιες πολιτικές διαστάσεις στην Τούρκία. Η αντιπολίτευση ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με το σκεπτικό ότι δεν εστιάζει στα προβλήματα της παιδείας και στα δικαιώματα των ανηλίκων και των μαθητών. Επίσης, εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την ανέλεγκτη δράση των θρησκευτικών ταγμάτων στην παιδεία.

Η εστία στα Άδανα άνηκε σε ένα θρησκευτικό τάγμα που διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση