ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πενς: Έτοιμη η κυβέρνηση Τραμπ να στηρίξει τις προσπάθειες λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ- Μάικ Πενς για το Κυπριακό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προεδρικού κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Πενς μετέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τους θερμούς χαιρετισμούς του εκλεγέντα Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ και εξέφρασε την επιθυμία της νέας αμερικανικής Κυβέρνησης για περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, όπως επίσης και την ετοιμότητα της να στηρίξει εποικοδομητικά τις προσπάθειες που έχουν στόχο την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τη νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ και εξέφρασε κάθε επιτυχία στο έργο της, διαβεβαιώνοντας για τη βούληση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Πενς για την παρούσα φάση του Κυπριακού και για τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της πλευράς μας να συνεχίσει τις προσπάθειες με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώσε την επίσκεψη Κόεν στην Κύπρο

Με μεγάλη καθυστέρηση και ενώ ήδη ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από χθες στην Κύπρο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Τζόναθαν Κόεν στη Λευκωσία.

Οπως ανέφερε αξιωματούχος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε και χθες στο ενημέρωση εκπροσώπων των ΜΜΕ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, "ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Τζόναθαν Κόεν, έφτασε χθες στην Κύπρο, ως μέρος μιας από μακρόν σχεδιασμένης επίσκεψης γνωριμίας με τις χώρες του χαρτοφυλακίου του.

Ο κ. Κόεν, που ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και των Ηνωμένων Εθνών και ηγέτες των κοινοτήτων".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση