ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση Μάρτιν Σουλτς- Μουσταφά Ακιντζί

Το Κυπριακό στη συνάντηση Ακιντζί- Μογκερίνι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς έχει αυτή την ώρα ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Προηγουμένως ο Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι στις Βρυξέλλες.

Δεν ακολούθησαν ούτε προηγήθηκαν επίσημες ή ανεπίσημες δηλώσεις, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μογκερίνι, η ίδια εξέφρασε την υποστήριξή της στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, στην ίδια γραμμή υποστήριξης των διαπραγματεύσεων με τον Πρόεδροτης Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η συζήτηση των δύο εξαντλήθηκε στην ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων και των προοπτικών που ανοίγονται μετά τη νέα απόφασή για συνέχισή τους.

Η Κομισιόν δεν σχολιάζει πληροφορίες ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος θα μπορούσε να συμμετάσχει στην πολυμερή διάσκεψη, εκπροσωπώντας την ΕΕ.

Νωρίτερα ο Τ/κ ηγέτης είδε την Βικτώρια Νούλαντ, Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν τη δυναμική που αναπτύχθηκε για την επίλυση του Κυπριακού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπός της επίσκεψης του Ακιντζί στις Βρυξέλλες είναι και η απονομή των βραβείων Πολιτικού της χρονιάς που διοργανώνει το ειδησεογραφικό δίκτυο Politico, καθώς είναι ένας εκ των υποψηφίων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση