ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό καθεστώς διάλυσης το κόμμα του Ακιντζί

Δημιουργία νέου κόμματος από πρώην μέλη του ΚΚΔ

Υπό καθεστώς διάλυσης και αποσύνθεσης τελεί το κόμμα, το οποίο πριν από ενάμισι χρόνο οδήγησε τον Μουσταφά Ακιντζί στην εξουσία. Ανταρσία στους κόλπους του Κόμματος Κοινοτικής Δικαιοσύνης (ΚΚΔ) έχει ως αποτέλεσμα την διάσπαση του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της τ/κ Αριστεράς και την ανάδυση ενός νέου πολιτικού φορέα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τ/κ κοινότητα, μέχρι σήμερα εκατοντάδες μέλη του ΚΚΔ επέλεξαν να διακόψουν την συνεργασία τους με το κόμμα τους. Τα περισσότερα μέλη εντάσσονται στο στρατόπεδο του Μεχμέτ Τσακιντζί, ο οποίος προχωρά στην επανίδρυση του Κόμματος Κοινοτικής Λύτρωσης (ΚΚΛ), το οποίο είχε τερματίσει την λειτουργία του την προηγούμενη δεκαετία.

Η δημιουργία του νέου κόμματος δρομολογείται με μια λίστα 95 ιδρυτικών μελών. Νωρίτερα, ο κ. Τσακιντζί αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΔ. Η ίδρυση του νέου κόμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τους πρώτους μήνες του 2017.

Η χειρότερη χρονική συγκυρία για τον Ακιντζί
Η νέα εξέλιξη έρχεται σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Στο εσωτερικό της κοινότητας επικρατεί αναβρασμός. Μεγάλες μερίδες της κοινότητας υψώνουν την φωνή τους κατά της «συγκυβέρνησης» της τ/κ Δεξιάς.

Την ίδια στιγμή, στο «μέτωπο» του Κυπριακού Ζητήματος ξεχωρίζουν σαρωτικές εξελίξεις. Η τ/κ Αριστερά επιχειρεί να δρομολογήσει εκστρατεία υποστήριξης της ομοσπονδιακής λύσης. Ωστόσο, η διάσπαση στους κόλπους της αφήνει πίσω πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση