ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Αϊντε θα ενημερώσει τον ΟΗΕ για τη Γενεύη στις 23 Ιανουαρίου

Θα γίνει προφορική ενημέρωση στη συνεδρίαση του Σ.Α.

ΚΥΠΕ

Για τις 26 Ιανουαρίου έχει κατ’ αρχάς οριστεί η ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την υιοθέτηση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου.

Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την ειρηνευτική δύναμη πρόκειται να δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πριν της 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, δεν πρόκειται να εκδοθεί χωριστή έκθεση για τις καλές υπηρεσίες, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα βρίσκονται σε εξέλιξη και οι συνομιλίες της Γενεύης θα είναι νωπές. Αντί γραπτής εκθέσεως, ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα ενημερώσει προφορικά τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα αποτελέσματα των συναντήσεων της Γενεύης και την πορεία των διαπραγματεύσεων, σε κλειστή συνεδρία που έχει κατ’ αρχήν οριστεί για τις 23 Ιανουαρίου.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν γκι-Μουν στην τελευταία του δημοσιογραφική διάσκεψη, πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, την Παρασκευή, δεν έκανε καμία αναφορά στο Κυπριακό, ένα θέμα για το οποίο – όπως έχει ο ίδιος δηλώσει – έχει αφιερώσει προσωπικά πολύ χρόνο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε πρόκειται να ενημερώσει στις αμέσως επόμενες ημέρες το νέο ΓΓ Αντόνιο Γκουτιέρες, πιθανότατα στη Λισαβόνα. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι ο κ. Γκουτιέρες θα είναι αυτός που θα στείλει τις προσκλήσεις για την «διάσκεψη για την Κύπρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση