ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί

Με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την Γενεύη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συζήτηση εκκρεμούντων θεμάτων αναμένεται στη νέα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Ααναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία πραγματοποιείται από τις δέκα το πρωί.

Η σημερινή, είναι η τελευταία συνάντηση των ηγετών πριν από τα Χριστούγεννα, και θα συζητηθεί το τι ακολούθησε του δείπνου την 1η Δεκεμβρίου αλλά κυρίως και οι προετοιμασίες για τις συναντήσεις στη Γενεύη.

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την 12η Ιανουαρίου και την διάσκεψη της Γενεύης με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα για το κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε να δηλώνει ότι οι δύο πλευρές εργάζονται πολύ σκληρά για να υπάρξει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Μιλώντας μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Έιντε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, πριν από τις συναντήσεις στην Γενεύη.

Παρόντες στην πολυμερή θα είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις και η ΕΕ» ανέφερε ο κ. Έιντε, παραπέμποντας στη δήλωση των Ηνωμένων Εθνών της 1ης Δεκεμβρίου.

Δεδομένη η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνει το Προεδρικό

Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε στις τελευταίες του δηλώσεις ότι «το θέμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκαθαρισμένο. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα συμβαλλόμενο μέρος σε μια διεθνή συνθήκη που θα συζητηθεί στη Γενεύη και δεν μπορεί να είναι απούσα. Και θα πρέπει επιτέλους, να μην εισαγάγουμε αυτό στον δημόσιο διάλογο, να μην αμφισβητούμε από μόνοι μας την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο τρόπος που θα εκπροσωπηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κάτι το οποίο μελετούμε, το πώς διασφαλίζεται καλύτερα η εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το αν θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα θέμα το οποίο είναι εκτός συζήτησης, έχει τελειώσει».

Πάντως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι το θέμα των Εγγυήσεων είναι μείζον για την Ελλάδα, και σε περίπτωση δημοψηφίσματος, θα πάρει θέση.

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση