ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Θα υπάρξει κάλυψη όλων των θεμάτων πριν τη μετάβαση στη Γενεύη

Δεν αποκλείεται νέα συνάντηση Αναστασιάδη- Τσίπρα το επόμενο διάστημα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη Ακιντζί, η τελευταία συνάντηση πριν από τα Χριστούγεννα ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η επόμενη συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις τέσσερις Ιανουαρίου ενώ πιθανολογείται και δεύτερη συνάντηση στις επτά του ιδίου μήνα, εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη.

Ερωτηθείς αν σήμερα αντηλλάγησαν απόψεις για το ποιοι θα συμμετέχουν στη διάσκεψη στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η ανακοίνωση (της 1ης Δεκεμβρίου) λέει ότι στις 12 θα προστεθούν οι εγγυήτριες δυνάμεις, αλλά εν συνεχεία διαλαμβάνεται και η πρόνοια ότι θα προσκληθούν και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως απαιτείται. Και μεταξύ των μελών που οπωσδήποτε αποτελούν τη διεθνή σύμβαση περί εγγυήσεων είναι και η Κυπριακή Δημοκρατία. Επομένως, ο καθένας μπορεί να δίνει την ερμηνεία του, αλλά τα δεδομένα είναι εκεί».

Κληθείς να πει αν με τον κ. Ακκιντζί συζήτησε σήμερα το θέμα της συμμετοχής στη διάσκεψη στη Γενεύη, ο Πρόεδρος είπε «όχι, θα συζητηθεί περαιτέρω την ώρα που πρέπει».

Ερωτηθείς αν με τον κ. Ακκιντζί θα συζητήσει και το θέμα της Ασφάλειας πριν από τη μετάβαση στη Γενεύη, ο Πρόεδρος απάντησε «βεβαιότατα. Βεβαιότατα, και το Εδαφικό και το Περιουσιακό και τα υπόλοιπα. Προτού πάμε στη Γενεύη θα έχουν καλυφθεί όλα τα θέματα με διασταυρούμενη τη διαδικασία».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει μετάβαση του στην Αθήνα για συντονισμό με την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος είπε «προβλέπω ότι ναι».

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι πριν την μετάβαση στη Γενεύη όλα τα θέματα θα έχουν καλυφθεί. Επισήμανε δε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση σημειώθηκε πρόοδος σε κάποια κεφάλαια, υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες σε κάποια άλλα, έχει κλείσει ένα ευρύ φάσμα, από τη διακυβέρνηση μέχρι σημαντικά θέματα εν πάση περιπτώσει που απασχολούν τη διαπραγμάτευση.

Σε ερώτηση αν αυτή η πρόοδος φέρνει τις δύο πλευρές πιο κοντά ώστε να υπάρξει ένα πιο απτό αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος είπε υπήρξε πρόοδος «σε θέματα, τα οποία έχουν συζητηθεί και υπάρχουν και άλλα που θα συζητηθούν στις 4 του Γενάρη, αφού προετοιμαστούν προηγουμένως με εντατικές διαβουλεύσεις που θα έχουν οι διαπραγματευτές».

Στο μεταξύ αναμένεται νέα συνάντηση Αναστασιάδη Τσίπρα στην Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα. 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση