ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με τιμές εκπροσώπου κράτους ο Ερτουγρούολογλου στο Τουρκικό Προεδρικό

Συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την Διάσκεψη της Γενεύης

Ο «Υπουργός Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούολογλου έγινε δεκτός με τιμές εκπροσώπου κράτους στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη. Το νέο Προεδρικό Μέγαρο έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες, βίντεο και ένα λιτό κείμενο σχετικά με την συνάντηση του Τουρκοκύπριου πολιτικού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, μια πρακτική που εφαρμόζεται κυρίως για πολύ σημαντικούς προσκεκλημένους του προεδρικού.

Στην συνάντηση του κ. Ερτουργρούλογλου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι οι τρεις άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την Διάσκεψη της Γενεύης. Ο κ. Ερτουγρούλογλου επανέλαβε την γνωστή ρητορική του και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πολλές ελπίδες για την λύση του Κυπριακού.

«Βόμβα» Ερντογάν για το Συριακό

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίζεται ότι η δυτική συμμαχία έχει αλλάξει στρατηγική στο ζήτημα της Συρίας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δηλώνει ότι η κυβέρνηση του έχει στην διάθεση της πληροφορίες που δείχνουν ότι οι δυτικές χώρες υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και το κουρδικό κίνημα.

Ο Πούτιν σπεύδει να βοηθήσει τον Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, σπεύδει να βοηθήσει τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Συρία, του οποίου οι δυνάμεις εδώ και ημέρες δεν έχουν κατορθώσει να εισβάλλουν στο Αλ Μπαπ, το οποίο κρατά ακόμη το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουρκικό κράτος, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πλήττει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Αλ Μπαπ.

Νωρίτερα, η Τουρκία είχε ζητήσει αεροπορική υποστήριξη στην Συρία από την διεθνή συμμαχία.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση