ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παυλόπουλος-Τσίπρας: Στόχος μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Αναφορές στο Κυπριακό είχαν τα μηνύματα για το 2017 του Παυλόπουλου-Τσίπρα

ΚΥΠΕ

Αναφορές στις εξελίξεις στο Κυπριακό και στον στόχο της επίτευξης δίκαιης και βιώσιμης λύσης είχαν τα μηνύματα για το 2017 προς τον ελληνικό λαό τόσο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου όσο και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα, και ότι στόχος είναι η επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης το συντομότερο δυνατό. Σημείωσε, όμως, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. «Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Επιπλέον δε θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σ’ αυτή τη γραμμή υπάρχει απόλυτη ταύτιση και συμπόρευση μεταξύ της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηγεσιών τους» υπογράμμισε.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, επίσης, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να γίνεται απ’ όλους πλήρως σεβαστή και ότι κάθε αμφισβήτησή της, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα. Πολλώ μάλλον όταν οδηγεί σ’ αμφισβήτηση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκανε δε και ειδική μνεία στην πΓΔΜ σημειώνοντας ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, δεν έχει ευρωπαϊκή προοπτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, υπογράμμισε τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα και σημείωσε ότι φιλοδοξία είναι το 2017 να είναι το έτος «που θα επιβεβαιώσει την ιστορία μας. Η χρονιά που η χώρα μας θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά. Στην οικονομία, στην κοινωνία, αλλά και στα εθνικά μας θέματα. Διότι η Ελλάδα καταφέρνει σε μια δύσκολη περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση