ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναντώνται στη Νέα Υόρκη Κοτζιάς- Τσαβούσογλου

Έλληνα και Τούρκος ΥΠΕΞ είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

ΚΥΠΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά είχε ο Τούρκος Υπουργός Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη κατά την επίσκεψή τους εκεί.

Ντάνκαν: Το ΗΒ εργάζεται με τα ΗΕ για διατήρηση του μομέντουμ για διαρκή ειρήνη στην Κύπρο

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε συνάντηση και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερική, σερ Άλαν Ντάνκαν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την διάσκεψη της Γενεύης.

Βασικό θέμα συζήτησης, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, ήταν το ζήτημα των εγγυήσεων εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου. Οι δύο άνδρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

Με σημερινή ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Ντάνκαν σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασιλείο εργάζεται με τα Ηνωμένα Εθνη για διατήρηση του μομέντουμ για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην Κύπρο. 

Σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter, ανέφερε επίσης πως έχει μεταφέρει τη στήριξη του Ηνωμένου στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ Ειντε.

Εξάλλου, o κ. `Ειντε ανάρτησε σήμερα στο twitter φωτογραφία του με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον οποίο συνάντησε χθες στην Αθήνα, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη την ερχόμενη εβδομάδα είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Κοτζιά.

Τσίπρας- Παυλόπουλος για Κυπριακό την Τρίτη

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα ενημερώσει την Τρίτη 10 Ιανουαρίου για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ενημέρωση θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13.00. Μία μέρα νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας θα έχει ξεχωριστές διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων προκειμένου, επίσης, να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στην Άγκυρα για να δει τον Ερντογάν ο Ακιντζί

Για την Άγκυρα αναχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, όπου στις 18.30 ώρα Τουρκίας (17.30 ώρα Κύπρου) θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τ/κ ηγέτης θα επιστρέψει στα κατεχόμενα αύριο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση