ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φωτογραφίζει Εθνικό πίσω από τις διαρροές το Προεδρικό

Κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα και προκαλούν προβλήματα στους εθνικούς στόχους λέει ο Κ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σκηνές απείρου κάλλους πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της ε/κ πλευράς μετά και από τις διαρροές που δίνουν και παίρνουν τόσο γύρω από τους χάρτες αλλά και τις διαφορές των δύο πλευρών σε διακυβέρνηση και περιουσιακό.

Κορυφή στο παγόβουνο υπήρξαν οι λεπτομέρειες γύρω από τους χάρτες που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανάγκασαν τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να κάνει λόγο για ανευθυνότητα και καλώντας τους δημοσιογράφους να δείξουν υπευθυνότητα για το καλό της διαπραγματευτικής τακτικής της ε/κ πλευράς. Ήδη από το περιβάλλον του Προέδρου λέγεται πως η διαρροή γύρω από τις λεπτομέρειες των χαρτών προέρχεται από το εθνικό συμβούλιο και συγκεκριμένα από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα

«Κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα και επειδή κάποιοι δημιουργούν προβλήματα στην επίτευξη εθνικών στόχων επειδή προβαίνουν σε ενέργειες που δεν υπάρχει οποιαδήποτε λογική εξήγηση που να δικαιολογεί τέτοιες ενέργειες να μου επιτρέψετε μία έκκληση προς εσάς τους δημοσιογράφους όπως είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευθούν το τι γίνεται στη Γενεύη, να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία για να δημιουργήσουν προβλήματα στον στόχο τερματισμού της κατοχής και της επανένωσης της πατρίδας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερντηικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδη.

«Αντιλαμβάνεστε πως οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά την ενημέρωση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το θέμα του εδαφικού ενός θέματος που από το 1976 ενδεχομένως να είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στο παρά ένα για ανταλλαγή αρχών και κάποιοι επιχειρούν με αναφορές να δημιουργηθούν προβλήματᨻ σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ήδη στο Εθνικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης επικράτησε αναστάτωση και αναβρασμός, με τον Γιώργο Περδίκη να πετά το διαβατήριό του και να αρνείται τις κατηγορίες ότι ο ίδιος κρύβεται πίσω από τις διαρροές. Στο επεισοδιακό αυτό εθνικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος των Οικολόγων, κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τον στείλει πίσω στην Κύπρο αν πιστεύει πως αυτός έκανε τη διαρροή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σειρά του , του είπε να σταματήσει τους θεατρινισμούς καθώς δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, αλλά κάλεσε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν την διαπραγμάτευση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση