ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οζερσάι στην «Κ»: Μεγάλο λάθος η κατάθεση τ/κ χάρτη

Έντονη κριτική στον Ακιντζί από την «συγκυβέρνηση»

Σφοδρές αντιδράσεις εκφράζονται τις τελευταίες ώρες στους κύκλους της τ/κ πλευράς, με την «συγκυβέρνηση» και τον ανερχόμενο αστέρι του τ/κ πολιτικού προσκηνίου, Κουντρέτ Όζερσαϊ να ασκούν δριμύτατη κριτική στην ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί εξαιτίας της κατάθεσης των χαρτών. Η «συγκυβέρνηση» ανακοινώνει ότι ο κ. Ακιντζί έλαβε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία δίχως να έχει ενημερώσει πρώτα τα τ/κ πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην Γενεύη.

Ο κ. Όζερσαϊ προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, αφήνει να εννοηθεί ότι στον ορίζοντα του Κυπριακού εμφανίζονται «επικίνδυνες εξελίξεις», με τα όσα συμβαίνουν στο πεδίο του ΑΟΖ να οδηγούν σταδιακά σε αδιέξοδο το Κυπριακό. Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «μεγάλο λάθος» την κατάθεση του τ/κ χάρτη πριν η τ/κ πλευρά να έχει εξασφαλίσει αυτά που επιθυμούσε στα άλλα πεδία, κυρίως στο πεδίο της διακυβέρνησης (εκ περιτροπής προεδρία).

Ο κ. Όζερσαϊ, αναφερόμενος στην σημερινή διάσκεψη, δεν εκφράζει αισιοδοξία και προβάλλει την άποψη ότι η ε/κ πλευρά θα επιχειρήσει να επιρρίψει ευθύνες για το αδιέξοδο στην Άγκυρα και στην τ/κ πλευρά.

Ακόμη, ο κ. Όζερσαϊ αναμένει ότι σήμερα, στην διεθνή διάσκεψη, οι πλευρές θα καταθέσουν τις γνωστές θέσεις τους και ενδεχομένως ενώπιον του ΟΗΕ θα γίνει η διαπίστωση του χάσματος στο πεδίο των εγγυήσεων.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση