ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστήμονες που θα παρακολουθούν τις επιτροπές βάζει ο Συλλούρης

Θα παρακολουθούν στις Επιτροπές τυχόν απρεπείς συμπεριφορές των βουλευτών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συμβούλους οι οποίοι θα παρακολουθούν συμπεριφορές βουλευτών εντός των επιτροπών διορίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Σε διάσκεψη τύπου που παρέθεσε το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόσληψη δώδεκα νέων επιστημόνων, οι οποίοι αντικαθιστούν παλαιότερη πρακτική εργοδότησης δύο ή τριών λειτουργών σε διευθυντικές θέσεις.

Όπως επεσήμανε οι εν λόγω επιστήμονες θα εκτελούν χρέη ειδικών συνεργατών και θα ασχολούνται με πρακτικά θέματα, όπως η παρακολούθηση των συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών επιτροπών αλλά και με την μελέτη εξειδικευμένων θεμάτων και την ετοιμασία σχετικών εγχειριδίων.

Να αποτραπούν οι κακές συμπεριφορές

Κληθείς να σχολιάσει το αν οι σύμβουλοι αυτοί θα καταγράφουν συμπεριφορές μέσα στις Επιτροπές και θα τις μεταφέρουν στον ίδιο, ο κ. Συλλούρης είπε πως ο στόχος είναι να αποτραπούν κακές συμπεριφορές. Όπως είπε, αν ένας Βουλευτής για παράδειγμα συμπεριφερθεί άσχημα ή με αγένεια σε έναν προσκεκλημένο, δημοσιογράφο ή κάποιο άλλο, αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τον Πρόεδρο του Σώματος. «Και αυτό είναι Δημοκρατία και δεν είναι επιβολή», είπε και σημείωσε πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να δίδεται συμβουλή ή και αν χρειαστεί να δημοσιοποιείται η συμπεριφορά για να την κρίνει ο κόσμος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση