ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τσίπρα πριν τις συνομιλίες

Μακρά η συνομιλία μεταξύ των δυο ηγετών σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τις συνομιλίες στο κυπριακό να επαναρχίζουν αύριο, ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
Το περιεχόμενο της συνομιλίας, αν και δεν έγινε γνωστό, εντούτοις είναι σχετικό με τον συντονισμό των δυο πλευρών καθώς και ανταλλαγή απόψεων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχει η διαδικασία που αφορά τα πέντε κεφάλαια που άπτονται των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού, όπου υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις.

Θα γίνει επίσης, πρόσθεσε, ανασκόπηση της διαδικασίας στη Γενεύη και στο Μον Πελεράν και θα διατυπώσουν τις απόψεις τους για τον τρόπο συνέχισης της διαδικασίας.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει το απόγευμα συνάντηση με τη διαπραγματευτική ομάδα.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι δεν βλέπει σκοπιμότητα για τη συνέχιση της διάσκεψης για την Κύπρο, αν δεν υπάρξει πρόοδος στα θέματα της εσωτερικής πτυχής, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι καταγράφεται η άποψη, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση