ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μουφτούογλου: Είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι εγγυήσεις

«Εικασίες» η μείωση του στρατού σύμφωαν με τον εκπρόσωπου του τουρκικού ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Το σημαντικό στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι η συνέχιση των αποτελεσματικών εγγυήσεων της Τουρκίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεϊν Μουφτούογλου λέγοντας ότι θέματα όπως η μείωση του στρατού είναι “εικασίες”.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ότι στη Γενεύη πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση για το Κυπριακό. “Σε εκείνη τη συνάντηση συμφώνησαν να συνέλθουν ξανά οι πλευρές σε τεχνικό επίπεδο. Αυτές οι συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκαν στις 18-19 και 20 Ιανουαρίου. Υπάρχει μια συμφωνία αρχής όσον αφορά τη μη ανακοίνωση από τις πλευρές των ζητημάτων που συζητήθηκαν στις συναντήσεις. Θέματα όπως η μείωση του στρατού είναι εικασίες. Από δικής μας πλευράς το σημαντικό στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι η συνέχιση των αποτελεσματικών εγγυήσεων της Τουρκίας. Αυτή είναι στάση αρχής μας”, ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση σε σχέση με το Συριακό και το καθεστώς Άσαντ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ έδωσε ως παράδειγμα το Κυπριακό. “Ο Υπουργός μας πριν από δύο βδομάδες στη Γενεύη σε συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και ο ΓΓ του ΟΗΕ συμμετείχε σε ένα περιβάλλον που συμμετείχε και ο ηγέτης της ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ως Τουρκία αναγνωρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Το να βρεθείς στο ίδιο τραπέζι σε μια διεθνή συνάντηση δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζεις το καθεστώς”, είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση