ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λιλλήκας: Οδηγούμαστε σε μια κορύφωση των διαδικασιών

Ανησυχία του Προέδρου της Συμμαχίας για κίνδυνο κήρυξης αδιεξόδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κυπριακό συνεχίζει να αυτοσχεδιάζει αναιρώντας δικές του δηλώσεις, αλλά και προϋποθέσεις, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος είπε πως το κόμμα του εκφράζει ανησυχία ότι με τη χθεσινή συγκατάθεση του κ. Αναστασιάδη για σύγκληση νέας διάσκεψης σε πολιτικό επίπεδο οδηγούμαστε σε μια κορύφωση των διαδικασιών με τον κίνδυνο κήρυξης αδιεξόδου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ο ΠτΔ “πριν από μια βδομάδα έλεγε ότι δεν υπάρχει λόγος και προοπτικές για σύγκληση νέας διάσκεψης σε πολιτικό επίπεδο, αφού δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στο κυπριακό στις διακοινοτικές συνομιλίες”, σημειώνοντας ότι “μετά τη Γενεύη και μετά το Μοντ Πελεράν 3 μας έλεγε ο κ. Αναστασιάδης ότι θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις ενδεχόμενα μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία τον ερχόμενο Απρίλιο”.

Όπως είπε “είναι ξεκάθαρο ότι η τουρκική πλευρά ήταν πιεστική και οδήγησε και τον κ. Έιντε να δηλώσει ότι δεν είναι ανοικτού τέλους η διάσκεψη και ότι θα έπρεπε να γίνει νέα διάσκεψη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία”, σημειώνοντας ότι “η προηγούμενη διάσκεψη στη Γενεύη απέτυχε, γιατί δεν υπήρξε σωστή προετοιμασία, γιατί δεν υπήρξε κοινό έδαφος και γιατί δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, με τις αδιάλλακτες θέσεις που κατέθεσε η Τουρκία, για να υπάρξει πρόοδος ή αποτέλεσμα”.

“Ως Συμμαχία”, είπε, “εκφράζουμε την ανησυχία μας ότι με τη χθεσινή συγκατάθεση του κ. Αναστασιάδη οδηγείται σε μια κορύφωση όπως το ήθελε η Άγκυρα η διαδικασία των συνομιλιών με τον κίνδυνο κήρυξης αδιεξόδου. Δεν αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά -και αναφέρομαι κυρίως στην Άγκυρα- ότι θα μετακινηθεί από τις θέσεις της, χωρίς να έχει δημιουργηθεί οποιοδήποτε γεγονός που να δικαιολογεί μια τέτοια μετακίνηση”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση