ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στα μαχαίρια ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ με ΔΗΚΟ για το ενωτικό δημοψήφισμα

Τα περί υπόθαλψης των τουρκικών μεθοδεύσεων που είπε ο Νικόλας ενόχλησαν ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Τέλος δεν έχει η αντιπαράθεση, μετά και την απόφαση της βουλής για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος μέσω εγκυκλίου στο σχολείου. Μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΔΗΣΥ και τις βολές που δέχτηκε από το ΑΚΕΛ, αρχίζει πλέον πόλεμος μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ως προκλητικές και εξοργιστικές τις αντιδράσεις της τ/κ ηγεσίας σημειώνοντας πως είναι μέρος του «ευρύτερου σχεδιασμού επίρριψης ευθυνών στην πλευρά μας για το αδιέξοδο το οποίο παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις».

«Ο κ. Ακκιντζί και η παράνομη «βουλή» δεν έχουν κανένα ενδοιασμό, να πανηγυρίζουν για την τουρκοανταρσία, την τουρκική εισβολή και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, χωρίς να υπολογίζουν εάν η συμπεριφορά τους θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό, αλλά αντιδρούν σε μια απλή αναφορά για ένα ιστορικό γεγονός, που αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου».

Υπόθαλψη

Την ίδια στιγμή ωστόσο, στην ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ επιρρίπτει ευθύνες σε Προεδρικό ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, σημειώνοντας πως «τις τουρκικές μεθοδεύσεις υπέθαλψε η αδικαιολόγητη στάση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, αλλά και του ιδίου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, οι οποίοι αποφάσισαν να αναδείξουν σε μείζον θέμα μια καθ’ όλα νόμιμη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αφορά την παιδεία της Ελληνοκυπριακής κοινότητας με βάση την αποκλειστική της αρμοδιότητα, η οποία Βουλή στην προκειμένη περίπτωση, λειτούργησε ως κοινοτική συνέλευση με βάση το Σύνταγμα».

«Η στάση αυτή επιτρέπει τις καταδικαστέες παρεμβάσεις της ψευδοβουλής στην παιδεία των Ελληνοκυπρίων και εξισώνει τις προκλητικές και παράνομες αποφάσεις των τουρκοκυπρίων με τις νόμιμες αποφάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

ΑΚΕΛ: Ο Νικόλας συμπορεύεται με το ακροδεξιό ΕΛΑΜ

Το ΑΚΕΛ δεν άφησε αναπάντητες τις επικρίσεις του ΔΗΚΟ, με τον εκπρόσωπο τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου να κάνει λόγο για απύθμενο θράσος.

«Είναι απύθμενο το θράσος της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι προκάλεσε τις αντιδράσεις στην τουρκική πλευρά για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Είναι η απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής που έδωσε αφορμή για τις αδικαιολόγητες και απορριπτέες αντιδράσεις.

"Η απόφαση βεβαίως δεν θα λαμβανόταν αν (και) η ηγεσία του ΔΗΚΟ δεν συμπορευόταν με το ακροδεξιό ΕΛΑΜ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

ΔΗΣΥ: Αχαρακτήριστος ο Νικόλας

Στις βολές ΔΗΚΟ δεν έμεινε εκτός και ο ΔΗΣΥ κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητες και αχαρακτήριστη τοποθέτηση. Για τις αδικαιολόγητες και απαράδεκτες αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή πλευρά έχει τοποθετηθεί σήμερα ξεκάθαρα ο πρόεδρος του κόμματός μας.
Ενώ προηγουμένως, ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας το σύνολο των Ελληνοκυπρίων.
Η σημερινή προσπάθεια του ΔΗΚΟ να καταλογίσει ευθύνες στον Δημοκρατικό Συναγερμό ή στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τους ανυπόστατους και απαράδεκτους τουρκοκυπριακούς ισχυρισμούς, ξεφεύγει από κάθε λογική και είναι αχαρακτήριστη" αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση