ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την Τετάρτη η συνάντηση Ακιντζί - Έιντε

Επίκεντρο συζήτησης το ενωτικό δημοψήφισμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αύριο στις 11.30 ώρα Κύπρου, ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί συναντιέται με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Η «Κ» πληροφορείται ότι ο κ. Ακιντζί θα εξωτερικεύσει για μια ακόμη φορά την ενόχληση του για την Υπόθεση της Ένωσης.

Ο κ. Έιντε αναμένεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η ακριβής ώρα της κατ΄ιδίαν συνάντησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ακιντζί ακύρωσε τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση των διαπραγματευτών για το Κυπριακό εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων.

Η εφημερίδα θεωρεί ότι δεν είναι δεδομένη η συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί. Η Κίμπρις Ποστασί επισημαίνει ότι η συνάντηση των διαπραγματευτών δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας του ζητήματος που προέκυψε για τον εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία.

Επίσης, ιδιαίτερης σημασίας είναι η συνάντηση των διαπραγματευτών κάθε Τρίτη είναι σημαντική καθώς έχει προπαρασκευαστικό ρόλο για την συνάντηση των ηγετών.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης, ότι ο κ. Ακιντζί έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πράξει τα επόμενα βήματα του αναλόγως με τις κινήσεις της ε/κ πλευράς. Σε περίπτωση που δεν αναθεωρήσει η ε/κ πλευρά την θέση της, ο κ. Ακιντζί θα μεταβεί στην συνάντηση της Πέμπτης για να ξεκαθαρίσει την θέση της τ/κ πλευράς στο ζήτημα της Ένωσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση