ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κίνα υποστηρίζει λύση στο Κυπριακό με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

Διαχρονικά θετικός ο ρόλος μας προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού αναφέρει ο Xingyuan

ΚΥΠΕ

Η Κίνα υποστηρίζει την εξεύρεση μίας δίκαιης λύσης του κυπριακού προβλήματος, με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Λευκωσία Hunag Xingyuan.

Ο Κινέζος διπλωμάτης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΚΥΠΕ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Αν. Διευθυντή/Αρχισυντάκτη, Λάρκο Λάρκου και Γιώργο Πενηνταέξ.

Ο κ. Hunag είπε ότι η Κίνα, ως Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πάντοτε προσφέρει το δικό της θετικό ρόλο προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού και στην περίπτωση λύσης, είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην επανοικοδόμηση.

Εκτός από το Κυπριακό, κατά τη συνάντηση στο ΚΥΠΕ έγινε ενημέρωση από πλευράς του Κινέζου διπλωμάτη για τις σχέσεις Κίνας – Ιαπωνίας και των προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Έγινε, επίσης, αναφορά στις αρμονικές διπλωματικές σχέσεις Κύπρου – Κίνας και στη συνεργασία μεταξύ των πρακτορείων ειδήσεων της Κύπρου (ΚΥΠΕ) και της Κίνας (XINHUA).

Συμφωνήθηκε όπως η συνεργασία αυτή ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα από διάφορες δράσεις που θα εξεταστούν στο σύντομο μέλλον.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση