ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ: Προγραμματισμένη η αποχώρηση Ακιντζί

Το κλίμα στη συζήτηση δεν προδίκαζε την αποχώρηση Ακιντζί, τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Γεγονότα αλλά και δηλώσεις από πλευράς του Μουσταφά Ακιντζί πριν από την χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών, δείχνουν ότι ο Τ/κ ηγέτης ήρθε για να αποχωρήσει, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσπωος Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι ο Ακιντζί είχε ζητήσει να ζήτησε να μην υπάρχουν φωτογράφοι και κάμερες κατά την χθεσινή συνάντηση, ενώ και η απόφαση του να ακυρώσει την συνάντηση των διαπραγματευτών την Τρίτη, συμβάλλει προς αυτό το συμπέρασμα.

Ωστόσο όπως ανέφερε, παρά τις συνθήκες το κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν πολύ θετικό, και δεν υπήρχε κάτι που να προδίκαζε αυτή την εξέλιξη, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βρόντηξε την πόρτα, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Μουσταφά Ακιντζί, αλλά ζήτησε διάλειμμα και βγήκε έξω. Εξηγώντας ότι οι υπόλοιπο βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα τόσο η Ε/κ όσο και η τ/κ αντιπροσωπεία με τον κ. Ακιντζί, αλλά και τον Έπσεν Μπαρθ Έιντε. Κάποια στιγμή, η τ/κ αντιπροσωπεία είπε ότι αναχωρεί. «Είπαν, εμείς φεύγουμε», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι κανένας δεν κατάλαβε ότι φύγανε αλλά ότι απλώς είχαν βγει έξω.

Τόνισε δε ότι ήταν εμφανές ότι ο Μουσταφά Ακιντζί ήθελε να αποχωρήσει, χαρακτηρίζοντας την τροπή της χθεσινής συνάντησης ως μια μη θετική εξέλιξη που δεν βοηθά την ουσία των διαπραγματεύσεων.

Πάντως η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών είναι προγραμματισμένη για τις 23 Φεβροαυρίου και δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα, όπως ανέφερε και στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο κ. Έιντε, με το Πρόεδρο Αναστασιάδη να τονίζει ότι η ε/κ πλευρά θα είναι παρούσα.

Θα δούμε αν θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα η συνάντηση των διαπραγματευτών, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση