ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Απόσυρση της απόφαση για το δημοψήφισμα της «Ένωσης»

Βήματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού θέλει το Τουρκικό Προεδρικό

Την άμεση απόσυρση της απόφασης για τον «εορτασμό» της επετείου του ενωτικού δημοψηφίσματος ζητά το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας. Ο στενός συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου του Προεδρικού, καθηγητής Ιμπραχίμ Καλίμ δηλώνει ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να πραγματοποιήσει βήματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος.

Ο κ. Καλίν τονίζει πως «Ελπίζουμε ότι η ε/κ πλευρά θα αποσύρει αυτή την απόφαση της». Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο.

«Σε μια περίοδο που οι συνομιλίες εισέρχονται σε ένα τόσο κρίσιμο στάδιο, η συγκεκριμένη απόφαση που λήφθηκε θα επηρεάσει οπωσδήποτε πολύ αρνητικά τις συνομιλίες», αναφέρει ο κ. Καλίν.

Ο κ. Καλίν στέλνει στην ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη το εξής μήνυμα: «Η πλευρά που πρέπει να πραγματοποιήσει βήμα είναι η ε/κ».

Εν τω μεταξύ καλά ενημερωμένες πηγές από τον κύκλο του τουρκικού Προεδρικού επισημάνουν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και δεν κρύβει την δυσαρέσκεια του για την στάση που τηρεί η ε/κ πλευρά, το τελευταίο διάστημα στις συνομιλίες. Οι συγκεκριμένες πηγές επισημάνουν ότι οι συνομιλίες δεν έχουν τερματιστεί και η λύση είναι ακόμη εφικτή εφόσον φυσικά η ε/κ πλευρά ευθυγραμμιστεί με όσα ζητά η ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση