ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόωρες «εκλογές» στα κατεχόμενα με απόφαση της ψευδοβουλής

Στα κατεχόμενα φτάνει απόψε ο Τουγρούλ Τουρκές

Πέρασε από την «Βουλή» η απόφαση για τις «εκλογές», ενώ δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες για την διεξαγωγή τους, και αφορούν είτε τις δύο Ιουλίου 2017 είτε τις 15 Απριλίου 2018 η ημερομηνία εκλογών.

Την σχετική απόφαση αναμένεται να λάβει η λεγόμενη επιτροπή πολιτικών και νομικών υποθέσεων της Βουλής.

Καθοριστική σημασία για τον καθορισμό της ημερομηνίας αναμένεται να έχει η προγραμματιζόμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στα Κατεχόμενα. 

Στο μεταξύ, στα κατεχόμενα φθάνει απόψε ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές, σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο κ. Τουρκές θα μείνει 4 ημέρες στα κατεχόμενα και θα φύγει μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Τα κόμματα της τ/κ Αριστεράς είχαν καταθέσει στην «Βουλή» πρόταση για την διεξαγωγή πρόωρων «εκλογών» στις 2 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη πρόταση του Κόμματος Κοινωνικής Δημοκρατίας (TDP) βρίσκει υποστήριξη στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, , ο «Πρωθυπουργός» Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν είχε ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει την πρόταση της τ/κ Αριστεράς. Την ίδια στιγμή όμως, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι «βουλευτές» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) επρόκειτο να υποστηρίξουν και την πρόταση του κόμματος του κ. Ντενκτάς για διεξαγωγή των «εκλογών» τον Απρίλιο του 2018.

Ο δρόμος για τις κάλπες έχει ανοίξει στα κατεχόμενα, ωστόσο, οι ισορροπίες στο εσωτερικό του UBP παραμένουν ευάλωτες με πολλά στελέχη να μην αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο το ενδεχόμενο των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών». Πριν από λίγες ώρες, τα κεντρικά όργανα του κόμματος επιχείρησαν να κλείσουν την πόρτα σε αυτό το ενδεχόμενο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντενκτάς, θεωρώντας ότι η σημερινή συγκυρία δεν ευνοεί την παράταξη του, καταβάλλει παρασκηνιακές προσπάθειες για να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις «εκλογές».

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση