ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νικόλας-Λιλλήκας άνοιξαν τον κύκλο συζητήσεων για το 18

Νικηφόρα υποψηφιότητα του Ενδιάμεσου χρειάζεται και τους 5 διαμήνυσε ο Νικόλας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα, με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών να ξεκαθαρίζει κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης πως όσα ενώνουν ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών είναι πολύ περισσότερα από όσα τη χωρίζουν.

Κατά τη συνάντηση ο Γιώργος Λιλλήκας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να εξαγγείλει την 12η Μαρτίου όπως άλλωστε ακούστηκε, αλλά η απόφαση που θα λάβει η Πολιτική Σύγκλητος θα αποτελέσει πρόκριμα για τη συνέχεια. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως για μία νικηφόρα υποψηφιότητα του ενδιάμεσου χώρου θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση και με τα πέντε κόμματα και στη συνέχεια να καταλήξουν. Όπως επεσήμανε, μία μεμονωμένη εξαγγελία, είναι μεν σεβαστή αλλά δεν βοηθά την όλη προσπάθεια. Το ΔΗΚΟ από την πλευρά του έθεσε ως κύριο ζήτημα την εκλεξιμότητα και το ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τη νέα στρατηγική στο κυπριακό, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας έθεσε ως κριτήριο την ετοιμότητα και την εκλεξιμότητα.

Όπως αναφέρουν πολιτικές πηγές, αυτή δεν θα είναι η τελευταία συνάντηση των δύο μερών αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες το επόμενο διάστημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γιώργου Λιλλήκα ο οποίος και συνοδεύτηκε από τον Στέλιο Αμερικάνο στον πέμπτο όροφο του ΔΗΚΟ. Από πλευράς του ΔΗΚΟ, στη συνάντηση συμμετείχαν μαζί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο οι Μάρκος Κυπριανού, Μαρίνος Μουσιούττας και Άθως Αντωνιάδης. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση