ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για προοπτική επανέναρξης του διαλόγου, μίλησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο Αντρος Κυπριανού είχε συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας για Κυπριακό

ΚΥΠΕ

Την έκκληση οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό απηύθυνε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ “και για να υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας θα πρέπει να βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος συζήτησης”.

Ο Αντρος Κυπριανού είχε συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας και όπως είπε στη συνέχεια θα είχε και με τον Πρέσβη της Γεωργίας. Η Ολλανδή Πρέσβειρα, ανέφερε, τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της ενόψει των εκλογών στις 15 Μαρτίου και ο ίδιος εξέφρασε τις απόψεις του ΑΚΕΛ για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα πρέπει να γίνει ένα πακέτο με τα εναπομείναντα σημαντικά ζητήματα που παραμένουν ανοικτά και να ξεκινήσει μια ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών με την κατανόηση ότι τίποτε από όσα συζητηθούν δεν πρόκειται να ισχύσουν εκτός και αν καταλήξουν σε συγκλίσεις. “Εάν διαπιστωθεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε συναίνεση σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα, τότε τίποτε από όσα έχουν λεχθεί από τους δύο ηγέτες δεν θα πρέπει να θεωρείται ως λεχθέν”.

Κατά την άποψη του ΑΚΕΛ, είπε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις εάν θέλουμε πραγματικά να υπάρξει πρόοδος και κατάληξη, πριν από τις προεδρικές εκλογές, εάν είναι δυνατόν. Όσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η προσπάθεια. Γι` αυτό επείγει να ξαναρχίσει η διαδικασία και να είναι ουσιαστική, συνέχισε. “Όχι απλώς να ακολουθήσουμε την πεπατημένη γιατί δεν θα έχουμε πρόοδο”.

Κληθείς να πει εάν επαναρχίσουν αύριο οι διαπραγματεύσεις, εάν και οι θέσεις της ε/κ πλευράς θα είναι ίδιες, καθώς η προεκλογική φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι οι θέσεις του ΑΚΕΛ θα είναι ίδιες. “Από κει και πέρα δεν μπορώ να πω για τα υπόλοιπα κόμματα και για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πώς θα συμπεριφερθούν”. Το ΑΚΕΛ, όμως, είπε, θα προσεγγίσει τις διαπραγματεύσεις με τον ίδιο τρόπο όπως και πέρυσι.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο κ. Έιντε μίλησε για επανέναρξη του διαλόγου και ο ίδιος από τις συναντήσεις που είχε τελευταία φαίνεται ότι υπάρχει μια τέτοια προοπτική. “Ελπίζω και εύχομαι να αξιοποιηθεί αυτή η προοπτική και να επαναρχίσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση