ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θετικά βλεπει ο ΠτΔ τα αιτήματα των γιατρών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Κυβερνητικών Γιατρών- Προέδρου Αναστασιάδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία Ενημέρωση 13:30

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των κυβερνητικών γιατρών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη όπου έθεσαν ενώπιον του την αυτονόμηση των νοσοκομείων και την επαναφορά των μισθών τους, αιτήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν θετικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εξάλλου σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης ανέφερε ότι πρέπει να δοθούν περαιτέρω κίνητρα στους γιατρούς, στους άριστους, ώστε να παραμείνουν στο δημόσιο και να προσελκυστούν παράλληλα και περισσότεροι γιατροί.

Από πλευράς συντεχνιών αναφέρθηκε ότι η προσπάθεια είναι η ταχύτερη υλοποίηση του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης για την οποία η οργάνωση

Οι συντεχνίες των γιατρών χαρακτήρισαν την συνάντηση γόνιμη και εποικοδομητική, αναφέροντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τις πέντε Απριλίου.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ικανοποίησε ανάλογο και πάγιο αίτημα των νοσηλευτών ανεβάζοντας την μισθολογική τους κλίμακα στην Α8.

Τα αιτήματα των γιατρών

Ως προς την αυτονόμηση ζητούν το οργανόγραμμα να ειναι συμπληρωμένο απο την πρώτη μέρα εφαρμογής της και μεταξύ άλλων να γίνουν γνωστά τα κενά που υπάρχουν, να γίνει αναγνώριση όλων των θέσεων ως οργανικών και αλλα.

Είχε ήδη αποστείλει προ δεκαπενθημέρου σχετική γνωστοποίηση για το τελευταίο θέμα, αυτών των μισθών, προς τους υπουργούς υγείας και οικονομικών και μέσω αυτού ζητούν την επαναφορά στα επίπεδα του 2012, παραχώρηση κλίμακας Α14-16 στους ειδικούς γιατρούς και Α11 ή Α12-15 στους γενικούς.

Την ίδια ώρα οι γιατροί αξιώνουν την επαναφορά των υπερωριών τους αναφέροντας πως η καθαρή τους αμοιβή ειναι εξευτελιστική λόγω των αποκοπών σε αυτές. Η ΠΑΣΥΚΙ υποστηρίζει πως η η μείωση στις υπερωριακες απολαβές φτάνει στο 50% και οι προγραμματισμένες εκτός ωρών εργασίας ιατρικές πράξεις (μαστογραφιες κτλ) φτάνουν στο 70% σε μείωση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση