ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Μεταφορών: Δεν ξέραμε ότι ήταν του Χάσικου

Υπερασπίζεται τον Σωκράτη Χάσικο του Υπουργείο Συγκοινωνιών στο θέμα του ασυμβίβαστου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εξηγήσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει με πρωταγωνιστή τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, του οποίου εταιρία, στην οποία είναι ο κύριος μέτοχος (60%), έδωσε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης, που αποτελεί και το αρμόδιο τμήμα για την διαδικασία προσφορών για το τμήμα πολιτικής αεροπορίας.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το τμήμα στεγάζεται εκεί από το 2007 προτού ισχύσει ο νόμος περί ασυμβίβαστου. Ωστόσο όπως ανέφερε, το συμβόλαιο είχε λήξει το 2016, έτσι επαναπροκηρύχθηκαν οι προσφορές. Όπως εξήγησε κατά τη διαδικασίας κατατέθηκαν δύο προτάσεις, η μία από την επίμαχη εταιρία και η άλλη για κτήριο σε περιοχή της Παλλουριώτισσας. Από τις δύο προσφορές, το τμήμα πολιτικής αεροπορίας έκρινε ότι η εταιρία του κ. Χάσικου ήταν η πιο συμφέρουσα καθώς έχει γίνει και μείωση στο ενοίκιο, ενώ εκφράστηκε και η ετοιμότητα από πλευράς εταιρίας ώστε να ικανοποιηθούν παλαιότερα αιτήματα του τμήματος πολιτικής αεροπορίας. Ως εκ τούτου «Δεν είχαμε λόγο να φέρουμε ένσταση» σημείωσε.

Ο κ. Μιχαηλίδης απέρριψε το ενδεχόμενο υποβολής εκ μέρους του Υπουργού προς το τμήμα πολιτικής αεροπορίας, ως προς την επιλογή της εταιρίας του, ενώ πρόσθεσε ότι «τα πράγματα ήταν τόσο ξεκάθαρα. Δεν μας δόθηκε ποτέ η εντύπωση για οποιαδήποτε εμπλοκή του Υπουργού». Επισήμανε ακόμη ότι δεν έχει δοθεί έγκριση για την κατοχύρωση της προσφοράς.

Ανέφερε τέλος ότι οι ίδιοι ως αρμόδια αρχή στην προκειμένη περίπτωση δεν εξετάσαν ούτε στην συγκεκριμένη ούτε σε άλλες περιπτώσεις σε ποιον ανήκει το κτήριο το οποίο θα στεγάσει τμήματα και υπηρεσίες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση