ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτα τον Ακιντζί και μετά τον Αναστασιάδη βλέπει αύριο ο Έιντε

Συνάντηση στις 18.30 θα έχει ο ΠτΔ με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα έχει αύριο το απόγευμα, στις 18.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ Αλίμ Σιντίκ.

Η συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί έχει καθοριστεί για τις 11.00 το πρωί.

Ο κ. Έιντε, που βρίσκεται στην Κύπρο από την περασμένη Πέμπτη, συνεχίζει τις προσπάθειές του για να ξεπεραστεί το παρόν αδιέξοδο στις συνομιλίες.

Παράλληλα, έχει επαφές και με διάφορους παράγοντες, περιλαμβανομένων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

Ακιντζί: Χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν

Οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, φαίνεται σαν να έχουν σταματήσει καθώς δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα διέξοδος ωστόσο δεν έχουμε εγκαταλείψει τις προσπάθειες αυτές, δήλωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμη και οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μιλούσε σε εκδήλωση για τη Γιορτή των Γιατρών σήμερα λέγοντας ότι η εξεύρεση λύσης και η υπογραφή της είναι μόνο ένα πρώτο βήμα, το σημαντικό είναι να είναι η λύση βιώσιμη. “Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε όσα ζήσαμε το 1963. Γι` αυτό, τι σχέση έχει με τη δημιουργία κουλτούρας ειρήνης, ομοσπονδιακής κουλτούρας, ενσυναίσθησης ο εορτασμός της Ένωσης στα σχολεία; Αυτή είναι η αντίδρασή μας. Θέλουμε αυτό να διορθωθεί. Έχουμε δίκιο και περιμένουμε να γίνει η διευθέτηση. Θα βρεθεί ο δρόμος. Γίνονται επαφές προς αυτή την κατεύθυνση”.

Πήρε εντολή από το “λαό”, πρόσθεσε, για να προχωρήσει προς την εξεύρεση λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που να βασίζεται στην πολιτική ισότητα, προσθέτοντας ότι “χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή και οι προσπάθειες επίλυσης θα συνεχιστούν”.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε επίσης ότι τα θέματα υγείας και παιδείας θα είναι στις αρμοδιότητες της τ/κ συνιστώσας πολιτείας και “είτε βρούμε είτε όχι λύση στο Κυπριακό, η υγεία είναι για μας κύριο θέμα. Δεν μπορεί να αφεθεί για το μέλλον”.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση