ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Συνέρχεται η επιτροπή για ασυμβίβαστο Χάσικου

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν στην τελευταία τους δημόσια συζήτηση ΥΠΕΣ και Γενικός Ελεγκτής

Newsroom K

Έχει μελετήσει ήδη η επιτροπή διερεύνησης ασυμβίβαστου το αν υπάρχει ή όχι ασυμβίβαστο στην υπόθεση με το ενοίκιο που λαμβάνει εταιρεία, στην οποία ο Υπουργός Εσωτερικών είναι μέτοχος. Αυτό που μένει να γίνει είναι τα μέλη της Επιτροπής - που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, το Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας, από ένα Εισαγγελέα της Δημοκρατίας του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και από το Γενικό Διευθυντή της Βουλής των Αντιπροσώπων - να τοποθετηθούν στο αν υπάρχει ή όχι ασυμβίβαστο. Κατόπιν αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση τουΓενικού Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη. 

Να αλλάξει ο νόμος

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος συμφώνησαν στην τελευταία τους δημόσια συζήτηση που έγινε στο ΡΙΚ, ότι διαφωνούν ως προς την ύπαρξη ασυμβίβαστου από την πλευρά του Υπουργού. Επικαλούμενος τον νόμο ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εξήγησε πως «δεν επιτρέπεται στον κρατικό αξιωματούχο να αποδεχθεί το προσφερόμενο σ’ αυτόν αξίωμα, εκτός αν προηγουμένως προβεί σε γραπτή δήλωση ανάληψης δέσμευσης για παραίτηση, αποξένωση ή τερματισμό, εντός ευλόγου χρόνου, από τη συγκεκριμένη οικονομική συναλλαγή, σχέση ή ιδιότητα που αποτελεί ασυμβίβαστο».

Ο Σωκράτης Χάσικος, από την πλευρά του, τόνισε πως δεν είναι διευθυντής σε καμιά από τις εταιρείες του, επανέλαβε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και πως κατέθεσε τα πάντα στο πόθεν έσχες του. Αμφότεροι πάντως συμφώνησαν πως υπάρχουν κενά στον νόμο που δεν καλύπτει συγγενείς πρώτου ή δευτέρου βαθμού.

Τι έπεται

Το ερώτημα που εγείρεται είναι η διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί στην περίπτωση εκείνη που η επιτροπή κρίνει πως υπάρχει ασυμβίβαστο εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών. Αφενός μεν σήμερα κατ΄αρχήν, δύναται να ζητηθούν από τα μέλη της Επιτροπής και διευκρινίσεις εκ μέρους του Σωκράτη Χάσικου για να ολοκληρωθεί η εικόνα. Αφετέρου δε αν διαπιστωθεί ασυμβίβαστο τότε ή ο Υπουργός Εσωτερικών θα καταθέσει την παραίτησή του ή θα αποξενωθεί από τις μετοχές του, σημείο που επανέλαβε και ο Σωκράτης Χάσικος μιλώντας στο ΡΙΚ.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση