ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θεοχάρους: Μόνιμη έγνοια μας η απελευθέρωση της Κύπρου

«Όλοι οι υποψήφιοι άξιοι για τα αξιώματα που διεκδικούν»

ΚΥΠΕ

H Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις πρώτες εκλογές του Κινήματος, σήμερα το μεσημέρι στα Κεντρικά Γραφεία της Αλληλεγγύης, στη Λευκωσία.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις της προς τα ΜΜΕ η κυρία Θεοχάρους ανέφερε: «Η Αλληλεγγύη κάνει σήμερα άλλο ένα βήμα προς την εφαρμογή όλων των κανόνων της Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι η κατοχύρωση και η εμπέδωση όλων των δημοκρατικών διαδικασιών μέσα στο Κίνημα μας, το όποιο έχει ως πρώτιστο μέλημα την απελευθέρωση του τόπου μας και την πλέρια Δημοκρατία για τους Κύπριους πολίτες, που περιλαμβάνει την κατοχύρωση και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Με τις εκλογές που γίνονται στο πρώτο μας Εκλογικό Συνέδριο σήμερα, θα εκλέξουμε τον Αναπληρωτή Προέδρο και τους τρεις Αντιπροέδρους του Κινήματος. Έχουμε δύο υποψήφιους για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου και πέντε υποψήφιους για τις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων» τόνισε η κυρία Θεοχάρους.

Αφού ευχήθηκε σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τόνισε: «Είμαι σίγουρη ότι είναι όλοι άξιοι για να καταλάβουν τα αξιώματα τα οποία διεκδικούν. Είμαι σίγουρη ότι αυτοί που θα εκλεγούν θα δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους και τον καλύτερο εαυτό τους, για να έχει το Κίνημα μια λαμπρή πορεία στο πολιτικό στερέωμα του τόπου μας.

Είμαι σίγουρη ότι αυτοί που δεν θα εκλεγούν θα σταθούν δίπλα μας, υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις από τις οποίες μπορούν να προσφέρουν και να μας βοηθήσουν ούτως ώστε να μην επιτρέψουμε να δοθεί στο Κυπριακό λύση που δεν θα ανταποκρίνεται στους αγώνες και στις θυσίες, στο αίμα και στο δάκρυ αυτού του λαού».

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για το ποιο είναι το επόμενο βήμα του Κινήματος μετά την εκλογή νέας ηγεσίας, η κύρια Θεοχάρους είπε ότι «μόνιμη έγνοια του Κινήματος είναι η απελευθέρωση της Κύπρου, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Όσον αφορά τις διαδικασίες, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι το ερώτημα σας αφορά τις Προεδρικές Εκλογές, μέσα σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι η ύψιστη προτεραιότητα μας. Αυτό το διαπιστώνετε από το γεγονός ότι εννέα στις δέκα ανακοινώσεις αφορούν οτιδήποτε άλλο εκτός από τις Προεδρικές Εκλογές. Συνεπώς, είναι άδικο να κατηγορείται η Αλληλεγγύη ότι έχει ως πρώτιστη έγνοια τις Προεδρικές Εκλογές».

Προχωρώντας περαιτέρω, η κυρία Θεοχάρους ανακοίνωσε ότι « την προσεχή Παρασκευή η νέα ηγεσία, οι βουλευτές του Κινήματος και η Πρόεδρος του Κινήματος θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ στα γραφεία της Αλληλεγγύης, με επικεφαλής τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Έχουμε πάρα πολλά δρομολογημένα γεγονότα τα οποία θα ανακοινώνουμε σταδιακά, και εφόσον έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις της υλοποίησης τους».

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο, αν θεωρεί τον εαυτό της εν δυνάμει υποψήφια για τον ενδιάμεσο χώρο, ενόψει του διαλόγου για τις Προεδρικές Εκλογές, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε: «Θεωρώ τον εαυτό μου εν δυνάμει υποψήφια για τον πατριωτικό χώρο. Έχω εξηγήσει πολλές φορές τι εννοώ πατριωτικός χώρος.

Δεν αποκλείουμε πολίτες από το να ενταχθούν ή από το να θεωρούν τον εαυτό τους πατριώτη ή να είναι πατριώτες, εμείς λέμε όμως ότι αυτή η λύση που δρομολογείται δεν είναι πατριωτική, και επειδή εμείς εναντιωνόμαστε σε αυτή τη λύση, θεωρούμε ότι ανήκουμε σε ένα χώρο που εναντιώνεται σε μη πατριωτική λύση. Άλλοι δίνουν άλλες ερμηνείες, για εμάς είναι ξεκάθαρο αυτό, και σε αυτό θα βασιστούμε.

Τον πατριωτικό χώρο τον διαχωρίζω από τον ενδιάμεσο χώρο γιατί εκτείνεται πολύ πέρα από τον ενδιάμεσο χώρο. Είναι πάρα πολλοί πολίτες και στο ΑΚΕΛ και στον ΔΗΣΥ που δεν θα αποδεχθούν αυτή τη λύση, και που είμαστε σίγουροί ότι θα στηρίξουν ένα υποψήφιο Πρόεδρο ο οποίος ο οποίος θα παράσχει τα εχέγγυα για μια διαφορετική πορεία στο Κυπριακό πρόβλημα, μια δυναμική διεκδικητική πορεία, που θα μας βγάλει από αυτό το τέναγος στο οποίο έχουμε οδηγηθεί μέχρι σήμερα».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση