ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ: Ώρα να δούμε το νοικοκύρεμα του ΔΗΣΥ

Πρώτα οι εθνικές προτεραιότητες και μετά οι σκέψεις για το ’18 λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ώρα να δούμε το νοικοκύρεμα του δικού μας κόμματος ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κάνοντας λόγο για το καταστατικό συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Κύπρο, κ. Sultan Ibrahim Al-Mahmoud, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μίλησε για επικαιρότητα, για τα ενεργειακά, το καταστατικό συνέδριο, αλλά και για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, διαχωρίζοντας τη θέση του ΔΗΣΥ από αυτήν των άλλων κομμάτων.

«Υπάρχουν εθνικές προτεραιότητες. Υπάρχει το κυπριακό, η διαχείριση της οικονομίας και εσωτερικά ζητήματα. Δεν μας απασχόλησε και δεν μας απασχολεί επί του παρόντος το θέμα τον Προεδρικών Εκλογών» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κληθείς να τοποθετηθεί για την κινητοποίηση των υπόλοιπων κομμάτων γύρω από τις προεδρικές εκλογές, αναφέροντας με νόημα να μη βάζου τον ΔΗΣΥ στο ίδιο τσουβάλι με τα υπόλοιπα κόμματα.

Μιλώντας για το καταστατικό συνέδριο του ΔΗΣΥ που θα πραγματοποιηθεί εντός του Μάη σημείωσε πως είναι ακόμη ανοικτές οι ημερομηνίες. Σημείωσε πως οργανωμένα σύνολα εντός του ΔΗΣΥ όπως η Νεολαία, οι Νέοι Επιστήμονες, οι συνδεδεμένοι οργανισμοί με το κόμμα ακόμα και απλά μέλη θα υποβάλουν προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα συζητηθούν στο Πολιτικό Γραφείο και στη συνέχεια θα εγκριθούν πολιτικά.

«Είναι η ώρα που πρέπει να δούμε και το νοικοκύρεμα του δικού μας κόμματος. Δεν θα αλλάξουμε την ιδεολογία, δεν θα αλλάξουμε την προσήλωση του κόμματος σε αρχές, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Τα καταστατικά είναι ένα εξελικτικό εργαλείο για να εκσυγχρονίζεσαι και να συμβαδίζεις με τις τάσεις της κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου.

Μιλώντας για τα προβλήματα χαρακτήρισε ως ξεπερασμένο πρόνοια του καταστατικού όπου το Πολιτικό Γραφείο έχει την ευχέρεια να κάνει διόρθωση όσον αφορά τα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές. «Το θεωρούμε ξεπερασμένο. Εάν θέλετε, την πάθαμε και μάθαμε. Η προσέγγιση είναι όποιοι ψηφίζονται από την βάση αυτοί θα είναι και το τελικό ψηφοδέλτιο χωρίς κανένα δικαίωμα από το Πολιτικό Γραφείο να παρέμβει» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση