ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περδίκης: Λαιμητόμος οι «απαράδεκτες θέσεις» Τσαβούσογλου

«Oι θέσεις Τσαβούσογλου αποκαλύπτουν το μέγεθος της τουρκικής αδιαλλαξίας»

ΚΥΠΕ

Λαιμητόμος η παραμονή των εγγυήσεων, των στρατευμάτων, η κατοχύρωση των 4 διασυνοριακών ελευθεριών για τους Τούρκους πολίτες και η πολιτική ισότητα, είπε την Τρίτη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σχολιάζοντας το άρθρο του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Washington Times, σημειώντας παράλληλα ότι οι θέσεις Τσαβούσογλου αποκαλύπτουν το μέγεθος της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε για μία ακόμη φορά τις γνωστές προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας για ίσα δικαιώματα των Τούρκων υπηκόων και ήταν απόλυτος στη συνέχιση των εγγυήσεων στην Κύπρο, ανέφερε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι κορωνίδα της τουρκικής πρόκλησης είναι η εμμονή στην αντίληψη ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί, που σημαίνει ότι οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκίας είναι η διχοτόμηση ή η πλήρης κατάληψη της Κύπρου.

“Στην Κύπρο υπάρχει ένας λαός και δύο εθνικές κοινότητες, οι οποίες πρέπει και οφείλουν να βρουν τον τρόπο να συμβιώσουν στο πλαίσιο ενός ενωμένου, δημοκρατικού, ευρωπαϊκού κράτους” ανέφερε, προσθέτοντας πως γι' αυτό θεωρούμε απαράδεκτες από κάθε άποψη τις απόψεις του κ. Τσαβούσογλου.

Επιστολή Γενικού Ελεγκτή

Ερωτηθείς εάν έχει απαντήσει στις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με το θέμα του οδηγού του, ο κ. Περδίκης είπε πως ετοιμάζονται.

“Ετοιμάζεται η απάντηση στις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση όπως είναι και η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή”, πρόσθεσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση