ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:10
 

Υπ.Δικαιοσύνης: Σκοπός των κρατούμενων η επανένταξη τους στη κοινωνία

Σε ένα πρόγραμμα σωφρονισμού στις κεντρικές φυλακές, αναφέρθηκε ο κ. Ιωνάς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σήμερα οι Κεντρικές Φυλακές είναι ένας χώρος όπου οι κρατούμενοι βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα σωφρονισμού με σκοπό την επανένταξή τους στη, κοινωνία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις στην Αραδίππου, ύστερα από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός είπε ότι «οι αλλαγές που έχουν γίνει στις Κεντρικές Φυλακές είναι αποδεκτές από όλους και αναγνωρίζονται από τους διεθνείς οργανισμούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Παραπέμπω απλά και μόνο στις τελευταίες εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως, σε αντίθεση με αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν».

Πρόσθεσε ότι «αν η αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί χαλάρωση όπως κάποιοι ισχυρίζονται, θα προτιμούσα τη διατήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων εκείνων οι οποίοι βρίσκονται στο χώρο των Φυλακών. Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν, γι’ αυτό το λόγο ας ανατρέξουν στο τι συνέβαινε στις Κεντρικές Φυλακές και ας το συγκρίνουν με το τι συμβαίνει σήμερα».

Σήμερα, συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «οι Κεντρικές Φυλακές είναι ένας χώρος όπου ο κάθε ένας από τους κρατούμενους στο χώρο αυτό βρίσκεται κάτω από ένα πρόγραμμα σωφρονισμού με σκοπό την επανένταξη του στη κοινωνία. Αυτό και μόνο λέει πολλά».

Ο κ. Νικολάου ρωτήθηκε κατά πόσον υπάρχουν σκέψεις για μόνιμη τοποθέτηση πυροτεχνουργού στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά τον εντοπισμό στις 18 Μαρτίου, ύποπτου κουτιού.

Το κουτί που εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ανέφερε, «απέδειξε την ετοιμότητα την οποία έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, την εφαρμογή των σχεδίων με βάση τις απαιτήσεις που προβλέπονται γι’ αυτές τις περιπτώσεις και ειδικότερα που καθορίζονται από τις διεθνείς υποχρεώσεις μας».

«Αναμένονται οι εκθέσεις που θα υποβληθούν από την Αστυνομία ώστε να γίνει μια αξιολόγηση με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση», είπε, προσθέτοντας πως «εάν χρειαστεί να υπάρχει στο αεροδρόμιο πυροτεχνουργός και οτιδήποτε άλλο επιπρόσθετο που θα διευκολύνει περισσότερο την αντίδραση μας σε αυτού του είδους τα περιστατικά, να είστε βέβαιοι ότι θα το επιδιώξουμε και θα το εφαρμόσουμε. Η προσπάθειά μας είναι μέσα από αυτά τα περιστατικά έστω και αν αυτά ήταν με σκοπό την δοκιμασία της ετοιμότητα μας, πάντοτε να επιδιώκεται η βελτίωση».


Αναφορικά με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο Υπουργός είπε ότι «σήμερα γιορτάζουμε την εθνική παλιγγενεσία, ένα έπος το οποίο δείχνει το δρόμο για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μέσα από το μήνυμα αυτού του έπους του 1821, η Κύπρος συνέχισε τους δικούς της αγώνες και συνεχίζει και σήμερα για να αποτινάξουμε τον τουρκικό ζυγό, να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα και να επανενώσουμε τη πατρίδα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X