ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δίπλα στον υποψήφιο με τις πιο πολλές πιθανότητες εκλογής η Θεοχάρους

Δήλωσε σίγουρη ότι θα κατέλθουν στις εκλογές με ένα και μόνο υποψήφιο

ΚΥΠΕ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το άτομο που θα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του 2018 και το οποίο θα επιλέξουν τα κόμματα που αντιστρατεύονται την ίδια λύση στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο εκδήλωσης στον Άγιο Μάμα Λεμεσού για τις εθνικές επετείους, η κ. Θεοχάρους είπε ότι σε αυτή την προσπάθεια των κομμάτων «θα κυριαρχήσει ο πατριωτισμός και η απόλυτη δημοκρατία μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες” και με κριτήρια τα οπαία θα έχουν συμφωνηθεί θα επιλεγεί εκείνος ο οποίος έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να εκλεγεί.

«Εάν δεν είμαι εγώ, με όλες μου τις δυνάμεις θα στηρίξω αυτόν που θα επιλεγεί ως υποψήφιος, γι’ αυτό να είστε βέβαιοι», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας πως πιστεύει στον πατριωτισμό και των υπολοίπων ότι θα πράξουν το ίδιο, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες θα γίνουν από όλους μαζί το συντομότερο δυνατό χωρίς να θέλει να ανακοινώσει κάτι περισσότερο.

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι έχει καθημερινές συναντήσεις με όλους τους επικεφαλής των κομμάτων που αντιστρατεύονται την ίδια λύση στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι είναι πιο αραιές οι συνομιλίες με το Κίνημα των Οικολόγων αλλά αυτό, είπε, είναι εντελώς συμπτωματικό και δεν έχει να κάνει με τη βούληση τη δική της ή τη δική τους.

Με τα υπόλοιπα κόμματα, όπως ανέφερε, έχει συχνές συναντήσεις και ότι έχουν δρομολογηθεί και έχουν θέσει οδικό χάρτη βάσει του οποίου θα πορευτούν.

Δήλωσε σίγουρη ότι θα κατέλθουν με ένα και μόνο υποψήφιο τον οποίο ο χώρος θα εκλέξει ως Πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι δική της εκτίμηση είναι ότι «ο οδικός χάρτης τον οποίο ανακοίνωσε με το άρθρο του στην Ουάσιγκτον Times, ο Τσαβούσογλου εφαρμόζεται κατά γράμμα, δηλαδή θα πάμε τώρα στο μυστικό δείπνο, που μπορεί να είναι φανερό δείπνο εν πάση περίπτωση, θα έχει τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου δείπνου, θα ακολουθήσει μια ειδική διαδικασία συνομιλιών στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί εκείνη η μαγική φόρμουλα που ψάχνει ο Άιντε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή των 4 ευρωπαϊκών ελευθεριών για τους Τούρκους πολίτες».

Αυτό για μένα, σημείωσε, “θα είναι η καταστροφή της κυπριακής πολιτείας και από κει και πέρα αν καταλήξουν σε συμφωνία, γιατί όλα τα άλλα θεωρούνται δεδομένα για τους Τούρκους και κεκτημένα, και απομένει μόνο το ζήτημα των 4 ευρωπαϊκών ελευθεριών».

Καταλαβαίνετε, είπε, ότι το ζήτημα του ενωτικού δημοψηφίσματος ήταν μια ψεύτικη πρόφαση για την οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει είτε την 1η Απριλίου, είτε την 25η Μαρτίου, είτε το μνημόσυνο του Αυξεντίου. Αυτά δεν πείθουν πλέον κανένα, πρόσθεσε, λέγοντας ότι μετά από ενδεχόμενη συμφωνία τον Ιούνιο, θα πάμε σε δημοψήφισμα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, και αυτό είναι ένας οδικός χάρτης.

«Ελπίζω, η πλευρά μας να αντισταθεί και να μην κάνει αποδεκτή την απαίτηση για τις 4 ευρωπαϊκές ελευθερίες. Το λόγο τον έχει ο κυρίαρχος λαός ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν νομίζω εθελουσίως να υποδουλωθεί στην Τουρκία και να μετατρέψει την πατρίδα μας σε τουρκικό βιλαέτι», πρόσθεσε.

Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση μέρος της λύσης να περάσει από τη Βουλή, είπε, προσθέτοντας ότι μόνο ολόκληρη λύση, ως πακέτο, θα πρέπει να περάσει από το λαό.

Ξεκαθαρίζοντας ότι κάποιες πρόνοιες της λύσης που θα θεωρήσουν κάποιοι έξυπνοι ότι θα τις περάσουν από τη Βουλή, γιατί έχει διαμορφωθεί μια πλειοψηφία που πιθανόν να κάνει αποδεκτή, ας πούμε την παραχώρηση των 4 ελευθεριών, τότε θα αντιμετωπίσουν την οργίλη αντίδραση του λαού, είπε η κ. Θεοχάρους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση