ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Τουρκία τερματίζει την επιχείρηση της «Ασπίδας του Ευφράτη»

Στέλνει μηνύματα για Αιγαίο και Κυπριακό

Με ένα αναλυτικό ανακοινωθέν, το οποίο δίνεται στην δημοσιότητα λίγο μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η Άγκυρα ανακοινώνει το τέλος της Επιχείρησης Ασπίδας του Ευφράτη. Παράλληλα, στέλνει σημαντικό μηνύματα για Αιγαίο και Κυπριακό.

Στο ανακοινωθέν γίνεται ειδική αναφορά στον πόλεμο της Τουρκίας με τις οργανώσεις ΦΕΤΟ, ΡΚΚ και Ισλαμικό Κράτος. Η καταπολέμηση αυτών οργανώσεων θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και το επόμενο διάστημα.

Επίσης, στο ανακοινωθέν βρίσκουν μέρος οι τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης. Η Άγκυρα αφήνει να εννοηθεί με τις νέες κινήσεις τους κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν βγει έξω από τα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και της διπλωματίας.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας συζητήθηκαν οι εξελίξεις εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου. Επίσης, τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ. Η Άγκυρα διαπιστώνει ότι έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η Επιχείρηση της Ασπίδας του Ευφράτη. Σε αυτό το σημείο, η Άγκυρα ασκεί κριτική σε συμμαχικές σχέσεις που παρέχουν υποστήριξη σε οργανώσεις που χαρακτηρίζονται από την ίδια ως «τρομοκρατικές».

Τα μηνύματα για Αιγαίο και Κυπριακό

Στο νέο ανακοινωθέν της Άγκυρας γίνεται αναφορά και στις εξελίξεις στο Αιγαίο. Η Άγκυρα επιθυμεί να επιλυθούν όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα με βάση τον διάλογο και την αλληλοκατανόηση και δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα.

Στο δε, κεφάλαιο του Κυπριακού, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, σύμφωνα πάντα με σχετικό δημοσίευμα του CNNTURK, τονίζει τα εξής: «Οι συνομιλίες που διεξάγονται για την εύρεση λύσης στο Κυπριακό Ζήτημα στην Γενεύη διακόπηκαν εξαιτίας της δίκαιης αντίδρασης της τουρκικής πλευράς στην απόφαση περί «εορτασμού της Ένωσης» της ε/κ πλευράς. Η επανέναρξη των συνομιλιών θα γίνει εφικτή μονάχα με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης της ε/κ πλευράς. Στο νησί, δίκαιη, διεξοδική και βιώσιμη λύση είναι εφικτή με την υιοθέτηση της νοοτροπίας του συνεταιρισμού. Η ε/κ πλευρά πρέπει να παραιτηθεί από πράξεις που έχουν ως στόχο την διαιώνιση (των συνομιλιών) και να τηρήσει πλέον ξεκάθαρη και δημιουργική στάση».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση