ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα λένε Νικόλας-Περδίκης για τις προεδρικές

Συνάντηση στα γραφεία των Οικολόγων το μεσημέρι της Παρασκευής

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με το Κίνημα Οικολόγων κλείνει τον πρώτο κύκλο επαφών του με τον ενδιάμεσο χώρο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος με αντικείμενο τις προεδρικές εκλογές.

Το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ είχε εξουσιοδοτήσει την ηγεσία να προχωρήσει σε επαφές και συζητήσεις με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου αποκλειστικά για τις επικείμενες εκλογές.

Στη συνάντηση δεν αναμένεται να τεθεί ονοματολογία για τις προεδρικές εκλογές, αλλά να συμφωνήσουν σε μία κοινή πορεία. Είναι γνωστό άλλωστε πως οι Οικολόγοι βλέπουν θετικά μία συνεργασία του χώρου με κοινές θέσεις στο κυπριακό. Το ζήτημα που τίθεται είναι πως οι Οικολόγοι θέτουν ζήτημα ώστε ο εκλεκτός του ενδιάμεσου χώρου να μην είναι πολιτικός αρχηγός αλλά προσωπικότητα από την κοινωνία. Τον Αύγουστο μάλιστα ο Γιώργος Περδίκης απέστειλε επιστολή στους άλλους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς ζητώντας τους να δεσμευτούν όπως και ο ίδιος ότι δεν θα υποβάλουν υποψηφιότητα, αλλά θα ψάξουν για έναν άλλο κοινό υποψήφιο που να προέρχεται από την κοινωνία. Την απόφασή αυτή επανέλαβε τη Δευτέρα η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων και αναμένεται να θέσει στη συνάντηση των δύο μερών.

Δεν είναι δεδομένος

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως σε χθεσινές του δηλώσεις στη βουλή, ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης διεμήνυσε σε έντονο ύφος πως το Κίνημα Οικολόγων δεν είναι δεδομένο για κανέναν υποψήφιο. Μάλιστα το Κίνημα Οικολόγων είναι το τελευταίο που θα λάβει απόφαση για τις προεδρικές εκλογές, σε συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, το Φθινόπωρο. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση