ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επανέναρξη συνομιλιών 11 Απριλίου, τις εξελίξεις περιμένει ο Ακιντζί

Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την επανέναρξη του διαλόγου, δήλωσε ο ΠτΔ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 Απριλίου ανακοίνωσε μέσω twitter ο Ειδικός Απεσταλμένος για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε. 

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών μετά από ένα μήνα στασιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο Τ/κ αποχώρησε από το τραπέζι των συνομιλιών μετά την απόφαση της Βουλής για τον εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος.

Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την επανέναρξη του διαλόγου, δήλωσε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter.

«Την ίδια ώρα εκφράζω την ελπίδα πως θα επικεντρωθούμε σε ένα δημιουργικό διάλογο και με εποικοδομητικές προτάσεις να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια λύση που θα διέπεται από τις αρχές και αξίες της Ε.Ε., με πλήρη σεβασμό του κοινοτικού κεκτημένου και πάντοτε με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του κυπριακού λαού».

Ωστόσο λίγο μετά την ανακοίνωση από το Twitter του Έσπεν Έιντε, στη δημοσιότητα βγήκε ανακοίνωση από τον Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως περιμένει τις εξελίξεις των επομένων ημερών. 

«Από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών θα εξαρτηθεί η επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 του μήνα. Οι θέσεις μας είναι γνωστές», τονίζει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Ακιντζί.

Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα κάνουν εφικτή την νέα έναρξη στο Κυπριακό, η οποία ελπίζει ο τουρκοκύπριος ηγέτης αυτή η εξέλιξη να έχει θετικά αποτελέσματα για την Κύπρο.

Σήμερα σε μια άλλη εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ο Μουσταφά Ακιντζί μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε πως είναι γνωστή η ετοιμότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών και άφησε να εννοηθεί πως η επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 Απριλίου συζητήθηκε στο δείπνο των δύο ηγετών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X