ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση Ακιντζί- Γιούνκερ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες

Ο Τουρκοκύπριος είχε σήμερα συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες

ΚΥΠΕ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα έχει αύριο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η ακριβής ώρα της συνάντησης θα οριστικοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, καθώς ο Πρόεδρος της Κομισιόν σήμερα και αύριο το πρωί θα βρίσκεται στο Στρασβούργο όπου έχει υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου άλλωστε νωρίτερα σήμερα προήδρευσε του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Ακινζτί δεν είχε κανένα προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ. Γιούνκερ. Ωστόσο, όπως αναφέρει Ευρωπαίος διπλωμάτης, μεσολάβησε η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 Απριλίου. Ως εκ τούτου εξηγεί ο διπλωμάτης, ο Πρόεδρος της Κομισιόν είχε πλέον λόγο και πλαίσιο για να συναντήσει τον κ. Ακιντζί, κάτι που δεν θα συνέβαινε σε διαφορετική περίπτωση

Είμαστε έτοιμοι για νέο ξεκίνημα, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να παρακαθίσει σε διαπραγματεύσεις στις 11 Απριλίου, ημερομηνία που προκρίθηκε και από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια του δείπνου, την περασμένη Κυριακή, δήλωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κάνοντας παράλληλα λόγο για «νέο ξεκίνημα».

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, στις Βρυξέλλες, η οποία διήρκεσε μια ώρα και 15 λεπτά, ο κ. Ακιντζί είπε ότι είναι κοινή η αντίληψη πως οι εξελίξεις κατά τις επόμενες ημέρες θα καταστήσουν εφικτό αυτό το «νέο ξεκίνημα».

Χαρακτήρισε χρήσιμη και παραγωγική τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του για το Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας «χρήσιμη» τη συμβολή του κατά τη διάρκεια της διάσκεψης στη Γενεύη. Φαίνεται πως το ενδιαφέρον και η συμβολή του κ. Γκουτιέρες θα συνεχιστούν, συμπλήρωσε ο κ. Ακιντζί.

Είπε ακόμη ότι είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις εξελίξεις μετά τη Γενεύη και να εξηγήσει στον κ. Γουτιέρες τις θέσεις της τ/κ πλευράς, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση και αποφασιστικότητα για μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των δύο πλευρών και όπου οι δύο κοινότητες θα μπορούν να ζήσουν με ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια.

Ο Τ/κ ηγέτης ευχήθηκε τέλος το «νέο ξεκίνημα» να είναι καλό για ολόκληρη της Κύπρο, την περιοχή και τα εμπλεκόμενα μέρη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση