ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ:Οι συνομιλίες να επικεντρωθούν στο συμφέρον των δύο κοινοτήτων

Ο κ. Ακιντζί φαίνεται ότι πείστηκε μετά την συνάντησή του με τον κ. Γκουτιέρες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ευχή ότι «θα επικεντρωθούμε σε προτάσεις που δεν θα απομακρύνονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς είπε ότι «εκφράζω ικανοποίηση γιατί επιτέλους επαναρχίζει ο διάλογος, με την ευχή ότι θα επικεντρωθούμε σε προτάσεις που δεν θα απομακρύνονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και ιδιαίτερα θα επικεντρώνονται στο καλώς νοούμενο συμφέρον των δύο κοινοτήτων».

Ερωτηθείς αν ανέμενε ότι θα άλλαζε άποψη ο κ. Ακιντζί, ο Πρόεδρος είπε ότι «είχαν γίνει διαβουλεύσεις, εν πάση περιπτώσει φαίνεται ότι έχει πειστεί μετά και τη συνάντηση με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών».

Σε ερώτηση αν δεν υπάρχουν πλέον όροι ή προϋποθέσεις, όπως για το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν είναι θέμα της Κυβέρνησης, αυτό είναι θέμα της Βουλής, επομένως δεν τίθεται θέμα όρων».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση