ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διομήδους: Μετά την υποψηφιότητά μου έγινα στόχος λάσπης

Προσπάθειες να πληγεί η υποψηφιότητά του με συκοφαντίες καταγγέλλει το στέλεχος της ΕΔΕΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στόχος λάσπης, συκοφαντίας και τρομοκρατίας καταγγέλλει ότι έγινε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ Διομήδης Διομήδους αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του. Όπως επισημαίνει «με ψέματα, κακοήθειες και διαστρεβλώσεις, κάποιοι καθοδηγούμενοι που απώτερο σκοπό έχουν να πλήξουν την υποψηφιότητά μου κυρίως στο παρασκήνιο συστηματικά επιχειρούν να διασύρουν και να συκοφαντήσουν το πρόσωπό μου και το έργο της συντεχνίας την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ ως γενικός γραμματέας για 20 συναπτά έτη».

Οι καταγγελίες Διομήδους έρχονται μετά και από τις επικρίσεις τους για τις «αυθαίρετες» κινήσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του 2018. Το ζήτημα, δεν αποκλείεται να απασχολήσει και τη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Είμαι υποχρεωμένος να προβώ στη σημερινή ανακοίνωση αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατεύσω την ηθική ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια μου αλλά και ανθρώπων με τους οποίους με συνδέουν κοινοί αγώνες και κοινή πορεία δεκαετιών στην ΔΕΟΚ και στην ΕΔΕΚ.  

Αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητας μου για την προεδρία της ΕΔΕΚ, έγινα στόχος λάσπης, συκοφαντίας και τρομοκρατίας από συγκεκριμένα άτομα. Πίστευα ότι ήταν μεμονωμένα περιστατικά στα οποία δεν έπρεπε να δώσω την παραμικρή σημασία. Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο παρά μεμονωμένα ήταν.

Με ψέματα, κακοήθειες και διαστρεβλώσεις κάποιοι καθοδηγούμενοι, που απώτερο σκοπό έχουν να πλήξουν την υποψηφιότητα μου, κυρίως στο παρασκήνιο, συστηματικά επιχειρούν να διασύρουν και να κατασυκοφαντήσουν το πρόσωπο μου και το έργο της συντεχνίας την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ ως Γενικός Γραμματέας για 20 συναπτά έτη. Ειλικρινά απαξιώ να απαντήσω στα ψευδή και κακεντρεχή σχόλια τους για να αποδείξω το αυτονόητο.

Τους προκαλώ έστω και τώρα να διαβάσουν τους ελεγμένους λογαριασμούς που δίνει κάθε χρόνο η ΔΕΟΚ σε όλα τα στελέχη της. Το τρίπτυχο «ενημέρωση – διαφάνεια – έλεγχος» το εφαρμόσαμε στην πράξη εδώ και 20 χρόνια και αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους συκοφάντες και όσους τους υποκινούν. 

Διερωτώμαι πως γίνεται αυτοί που δεν ασχολήθηκαν με τη ΔΕΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια, ξαφνικά να ανακαλύπτουν δήθεν σκάνδαλα ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές της ΕΔΕΚ;

Προσωπικά, είμαι περήφανος γιατί τα μέλη της ΔΕΟΚ μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες με τίμησαν τέσσερις φορές με την εμπιστοσύνη τους εκλέγοντας με Γενικό Γραμματέα και μου ανέθεσαν την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας. 

Είμαι διπλά περήφανος για το συλλογικό έργο που κάναμε τα τελευταία 20 χρόνια

• Η ΔΕΟΚ έχει καταξιωθεί ως η ΤΡΙΤΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ του τόπου. Απολαμβάνει καθολικής αναγνώρισης και εκτίμησης από όλους τους θεσμούς της κυπριακής Πολιτείας, τους κοινωνικούς παράγοντες, τους οργανωμένους φορείς, τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα.   

• Είναι οικονομικά νοικοκυρεμένη μέχρι το τελευταίο σεντ. Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ εδώ και 20 χρόνια καθυστέρηση σε μισθούς, δάνεια και υποχρεώσεις. Και ακριβώς επειδή είναι μια οργάνωση-πρότυπο όσον αφορά την οικονομική διαχείριση, η ΔΕΟΚ αντιμετώπισε με επάρκεια τις συνέπειες της κρίσης και κυρίως την απώλεια μελών λόγω της κρίσης και της ανεργίας.

• Λόγω της σοβαρής και προσεκτικής οικονομικής διαχείρισης και τη σωστής στρατηγικής ανάπτυξης, η ΔΕΟΚ έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και απασχολεί σήμερα δεκάδες επαγγελματικά στελέχη σε όλη την Κύπρο. 

• Όλα τα δάνεια που έγιναν χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη νέων ακινήτων, βελτίωση των υποδομών και την επέκταση της Ομοσπονδίας. Σήμερα η ΔΕΟΚ έχει ένα και μοναδικό εξυπηρετούμενο υπόλοιπο δανείου στην Τράπεζα Κύπρου με αντίστοιχη περιουσία ακινήτων υπερδιπλάσιας αξίας. Δεν είναι τυχαίο ότι προτού κλείσει η Λαϊκή (και μεταφερθεί το δάνειο στην Τράπεζα Κύπρου), η ΔΕΟΚ είχε πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ.

• Τα καλύτερα παραδείγματα για το τι εστί ΔΕΟΚ είναι το νέο ιδιόκτητο οίκημα της ΔΕΟΚ Λεμεσού και το Εργατικό Παραθεριστικό Κέντρο «Ρένος Πρέντζας» στις Κάτω Πλάτρες.   Αναπτύξαμε τις περιορισμένες εγκαταστάσεις του 1997 στις Κάτω Πλάτρες σε μια πρότυπη κατασκήνωση με σύγχρονες εγκαταστάσεις φιλοξενίας παιδιών και ανάπαυσης οικογενειών εργαζομένων. Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι το Εργατικό Παραθεριστικό Κέντρο της ΔΕΟΚ φιλοξενεί την καλύτερη ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Δηλώνω χωρίς ίχνος αμφιβολίας ότι υπάρχει αξιοζήλευτο έργο στη ΔΕΟΚ από συλλογική δουλειά 20 χρόνων. 

Τα 26 μου χρόνια προσφοράς και δουλειάς με πλήρη ανιδιοτέλεια στην ΕΔΕΚ (1991-2017) επίσης χαρακτηρίζονται και τεκμηριώνουν αδιάσειστα την ακεραιότητα, εντιμότητα,  συναγωνιστική συνέπεια και ηθική μου. 

Ένα έχω να πω στους κοινούς συκοφάντες και όσους τους υποκινούν. Η τρομοκρατία και η λάσπη δεν θα περάσουν. Η Δημοκρατία, η Διαφάνεια και η Αλήθεια θα επικρατήσουν. 

Διομήδης Διομήδους
Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Λευκωσία, 4 Απριλίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση