ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους δημάρχους

Τους ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Λουκαΐδης

Τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων Δημάρχων που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης.

Πρόκειται για την Ελένη Μαύρου, νυν Δήμαρχο και υποψήφιο για επανεκλογή στον Δήμο Λευκωσίας, τη Φωτούλλα Χατζηπαπά για τον Δήμο Λακατάμειας, τον Ανδρέα Βασιλείου για τον Δήμο Ιδαλίου, τον Ανδρέα Παπαγιάννη για τον Δήμο Γερίου και τον Γιώργο Μιχαήλ για τον Δήμο Τσερίου.

Για τον Δήμο Λεμεσού, το ΑΚΕΛ στηρίζει την επανεκλογή του νυν Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου, ενώ στηρίζει επανεκλογή του νυν Δημάρχου Κάτω Πολεμιδιών Γιώργου Γεωργίου, όπως και την επανεκλογή του νυν Δημάρχου Αγίου Αθανασίου Ανδρέα Χατζηττοφή.

Επίσης, στηρίζεται η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Δήμου Ξιούρουππα για τον Δήμο Αραδίππου, η υποψηφιότητα του νυν Κοινοτάρχη Δρομολαξιάς Κύπρου Ανδρονίκου για τον νεοσύστατο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού, καθώς και η υποψηφιότητα του Κωστάκη Παρασκευά για τον Δήμο Λειβαδιών.

Στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου, το ΑΚΕΛ στηρίζει την επανεκλογή του νυν Δημάρχου Αγίας Νάπας Αντώνη Τσώκκου και την υποψηφιότητα του Αντρου Καραγιάννη για τον Δήμο Δερύνειας.

Τέλος, στην ευρύτερη επαρχία Πάφου, το ΑΚΕΛ στηρίζει την επανεκλογή του νυν Δημάρχου Γεροσκήπου Τάσου Κούζουπου, την επανεκλογή του νυν Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς Αγγελου Γεωργίου, καθώς και την επανεκλογή του νυν Δημάρχου Πέγειας Νεόφυτου Ακουρσιώτη.

Εξάλλου, ο κ. Λουκαΐδης ανακοίνωσε τη διακήρυξη του ΑΚΕΛ για τις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι ''βασική μας προσέγγιση είναι το αποκεντρωμένο κράτος με αυτοδιοίκηση αυτοδύναμη και ανεξάρτητη και κυρίως αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη και τα προβλήματα του''.

''Το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις θα αγωνιστεί με όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μας για να εφαρμοστεί χωρίς εμπόδια και προβλήματα η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ΑΚΕΛ επιδιώκει και σε αυτές τις εκλογές ευρεία συνεργασία, χωρίς όμως να τις μετατρέπει σε αυτοσκοπό και χωρίς να καταπιέζεται το τοπικό αίσθημα'', είπε ο κ. Λουκαΐδης, διαβάζοντας τη διακήρυξη.

Η διακήρυξη αναφέρεται στην ανάγκη ανάδειξης πολιτικών που θα συμβάλουν στη μεταρρύθμιση που ανοίγει τον δρόμο για ένα καινούργιο, σύγχρονο και προοδευτικό θεσμικό πλαίσιο για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, στη φερέγγυα εφαρμογή της μεταρρύθμισης και των αλλαγών για την υλοποίηση του προγράμματος σε δράση και έργο προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, και στη χάραξη και υλοποίηση της πολιτικής της με τη συμμετοχή και την αποφασιστική άποψη του πολίτη, ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να αποτελεί τον βασικό φορέα κοινωνικής και οικονομικής προόδου, ουσιαστικής και κοινωνικής συμμετοχής, και τον βασικό παράγοντα για ισορροπημένη και αειφόρο ανάπτυξη.

Αναφέρεται ακόμη στη ανάγκη για δημιουργία χώρου για μορφές άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής των πολιτών, με τη συνεργασία με τα κινήματα πόλης και περιφέρειας, με ομάδες πληθυσμού, έτσι που να εμπεδώνεται η δημιουργική σχέση τοπικής αρχής και λαού, στη διαφανή λειτουργία που θα συμβάλλει στον εκδημοκρατισμό των θεσμών, στην αναβάθμιση των αιρετών της οργάνων, στην ορθή διαχείριση των υποθέσεων τους και στην ενίσχυση του λαϊκού και κοινωνικού ελέγχου, στην ανάδειξη εναλλακτικών προτάσεων με προοδευτικό χαρακτήρα που θα προστατεύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης και στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και πολιτών με την ενίσχυση του διαλόγου και της συμμετοχής.

Εξάλλου, ερωτηθείς πότε αναμένει να ολοκληρωθούν οι διεργασίες για τους υπόλοιπους μεγαλύτερους Δήμους, οι οποίοι θα κρίνουν συνεργασίες με άλλα κόμματα, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι οι διαβουλεύσεις που υπήρξαν με άλλα κόμματα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

''Και θα αναμένουμε τη λήψη των τελικών αποφάσεων από τα καθοδηγητικά σώματα των κομμάτων για να πάρουμε και εμείς τις τελικές μας αποφάσεις και τις οποίες θα ανακοινώσουμε'', κατέληξε.

www.kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση