ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:01
 

Α. Νεοφύτου: Παράθυρο προοπτικής στο θέμα του διαλόγου μετά τις τουρκικές εκλογές

«Γνωρίζουμε τους λόγους γιατί δεν έχει επαναρχίσει ακόμα ο διάλογος»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παράθυρο που δίνει προοπτική για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό εκτιμά ότι θα ανοίξει, μετά τις τουρκικές εκλογές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, προσερχόμενος στο Επαρχιακό Συνέδριο του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για επανέναρξη των συνομιλιών.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του ΓΓ του ΟΗΕ στον προσχέδιο της έκθεσής του, όσον αφορά τον ανώτατο αξιωματούχο που θα σταλεί στην Κύπρο για να διερευνήσει το θέμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε από την επομένη του Κραν Μοντάνα πως «έστω και αν είχαμε προεκλογική περίοδο ότι ήταν πανέτοιμος για συνέχιση των διαπραγματεύσεων» .

«Γνωρίζουμε τους λόγους γιατί δεν έχει επαναρχίσει ακόμα ο διάλογος, θεωρούμε ότι μετά τις τουρκικές εκλογές ανοίγει ένα παράθυρο που δίνει προοπτική στο θέμα του διαλόγου», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις ΑΚΕΛ για τον Συνεργατισμό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι προέχει η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. «Θεωρώ ότι η αποδοχή εκ μέρους της Κυβέρνησης, η καταρχήν αποδοχή της πρότασης της Ελληνικής, διασφαλίζει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και διασφαλίζει 9,5 δισεκατομμύρια καταθέσεις. Αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό», ανέφερε.

Από κει και πέρα, συνέχισε, υπάρχουν τρία, τέσσερα ακόμα στάδια που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στο ΑΚΕΛ: Θα έχουμε αρκετές εβδομάδες και μήνες για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα και το ξεκάθαρο που θέλω να τους πω: έρευνες αν θέλουν να γίνουν για όλες τις περιόδους. Και το σίγουρο που θέλω να τους πω είναι πως δεν μας αγγίζουν στον Δημοκρατικό Συναγερμό και ούτε φοβόμαστε οποιαδήποτε έρευνα", είπε ο κ. Νεοφύτου.

Τώρα προέχει να διασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, και από εκεί και πέρα αν θέλουν δημόσιο διάλογο, πολιτική συζήτηση, έρευνες όλα καλοδεχούμενα, ανέφερε.

Σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες που γίνονται στον ΔΗΣΥ σε επαρχιακό επίπεδο, ο Πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι σήμερα με τα τρία επαρχιακά συνέδρια της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Αμμοχώστου, ολοκληρώνεται η πυραμίδα της ηγεσίας του κόμματος σε κεντρικό και επαρχιακό επίπεδο. «Με τα μανίκια πάνω συνεχίζουμε τη δουλειά τη σκληρή για τον τόπο και την παράταξη», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση