ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Να επανέλθει η πρόταση της 23ης Αυγουστου για την παιδεία

Εντατικό διάλογο προτείνει ο κ. Νεοφύτου για εξορθολογισμό

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Πλήρη στήριξη στους χειρισμούς του Προέδρου έδωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δημόσια διάσκεψή που παραχώρησε.

Ο κ. Νεοφύτου έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Πρόεδρο για τον διάλογο που άνοιξε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις απορρίπτοντας τα περί απουσίας διαλόγου. Όπως είπε η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να λυθεί το πρόβλημα. Έκανε έκκληση να επανέλθει στο τραπέζι η πρόταση του Προέδρου της 23ης Αυγούστου μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ παράλληλα ζήτησε να ξεκινήσει ο εξορθολογισμός του συστήματος απαλλαγών σχεδίου αξιολόγησης κ.ο.κ.

Υπογράμμισε τον σεβασμό του στη δημόσια εκπαίδευση και κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αποσύρουν απεργιακά μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προεδρικού περί υποκίνησης της απεργίας από το ΑΚΕΛ σημείωσε πως το εν λόγω κόμμα δεν πρέπει να μιλάει για έλλειψη διαλόγου, ενώ για τα περί παραίτησης Χαμπιαούρη σημείωσε πως στόχος είναι η συναίνεση και όχι η όξυνση του κλίματος

Οι προτάσεις Αναστασιάδη

1. Μειώνονται από 2 σε 1 οι ώρες του Υπευθύνου τμήματος. Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί απαλλάσσονται από την ευθύνη καταχώρησης των απουσιών των μαθητών, η οποία μεταβιβάζεται στις Γραμματείες των Σχολείων.

2. Ο βιολογικός χρόνος στα 8, 16, 20 χρόνια υπηρεσίας μειώνεται από 2 περιόδους κάθε φορά σε 1. Η ώρα η οποία αποκόπτεται θα δοθεί υπό μορφή μισθολογικής προσαύξησης στους εκπαιδευτικούς.

3. Παραμένουν οι ώρες του συνδικαλισμού σε πλήρες ωράριο δύο άτομα κάθε οργάνωσης, συγκεκριμένα για τον εκάστοτε Πρόεδρο και Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ. Για τον χρόνο που αποκόπτεται στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά στελέχη το κράτος θα προσφέρει κάθε χρόνο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ 175.000 ευρώ ενώ στην ΟΛΤΕΚ 100.000 ευρώ.

4. Προτείνεται σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης σε εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος ηλικίας και το 58ο για τους δασκάλους με κίνητρο την περικοπή του πέναλτι του 12% που ισχύει σήμερα για όσους αφυπηρετούν πρόωρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

#PoliticsBlog Τα X-files της Χρυσταλλούς, τα ΜΕΔ και τα συρτάρια

«Ποδκιάντροπη τελικά και αυτή η άριστη των αρίστων.»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση