ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:56
 

Αβέρωφ: Να επανέλθει η πρόταση της 23ης Αυγουστου για την παιδεία

Εντατικό διάλογο προτείνει ο κ. Νεοφύτου για εξορθολογισμό

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Πλήρη στήριξη στους χειρισμούς του Προέδρου έδωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δημόσια διάσκεψή που παραχώρησε.

Ο κ. Νεοφύτου έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Πρόεδρο για τον διάλογο που άνοιξε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις απορρίπτοντας τα περί απουσίας διαλόγου. Όπως είπε η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να λυθεί το πρόβλημα. Έκανε έκκληση να επανέλθει στο τραπέζι η πρόταση του Προέδρου της 23ης Αυγούστου μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ παράλληλα ζήτησε να ξεκινήσει ο εξορθολογισμός του συστήματος απαλλαγών σχεδίου αξιολόγησης κ.ο.κ.

Υπογράμμισε τον σεβασμό του στη δημόσια εκπαίδευση και κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αποσύρουν απεργιακά μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προεδρικού περί υποκίνησης της απεργίας από το ΑΚΕΛ σημείωσε πως το εν λόγω κόμμα δεν πρέπει να μιλάει για έλλειψη διαλόγου, ενώ για τα περί παραίτησης Χαμπιαούρη σημείωσε πως στόχος είναι η συναίνεση και όχι η όξυνση του κλίματος

Οι προτάσεις Αναστασιάδη

1. Μειώνονται από 2 σε 1 οι ώρες του Υπευθύνου τμήματος. Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί απαλλάσσονται από την ευθύνη καταχώρησης των απουσιών των μαθητών, η οποία μεταβιβάζεται στις Γραμματείες των Σχολείων.

2. Ο βιολογικός χρόνος στα 8, 16, 20 χρόνια υπηρεσίας μειώνεται από 2 περιόδους κάθε φορά σε 1. Η ώρα η οποία αποκόπτεται θα δοθεί υπό μορφή μισθολογικής προσαύξησης στους εκπαιδευτικούς.

3. Παραμένουν οι ώρες του συνδικαλισμού σε πλήρες ωράριο δύο άτομα κάθε οργάνωσης, συγκεκριμένα για τον εκάστοτε Πρόεδρο και Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ. Για τον χρόνο που αποκόπτεται στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά στελέχη το κράτος θα προσφέρει κάθε χρόνο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ 175.000 ευρώ ενώ στην ΟΛΤΕΚ 100.000 ευρώ.

4. Προτείνεται σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης σε εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος ηλικίας και το 58ο για τους δασκάλους με κίνητρο την περικοπή του πέναλτι του 12% που ισχύει σήμερα για όσους αφυπηρετούν πρόωρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση