ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αιτήματα Ερντογάν προς Τουρκοκύπριους

Να μην προχωρήσουν κάποιες «πολιτογραφήσεις» που ενδέχεται να ακυρωθούν κατά το επόμενο διάστημα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με «λίστα αιτημάτων» καλωσόρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στο τουρκικό Προεδρικό την αντιπροσωπεία της τ/κ «κυβέρνησης» πριν από λίγες ημέρες. Τη συγκεκριμένη είδηση δίνει στην δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα η τ/κ εφημερίδα Αφρίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αφρίκα, ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τον Τουφάν Έρχιουρμαν να μην λάβει πρωτοβουλίες σχετικά με κάποιες «πολιτογραφήσεις», οι οποίες ενδέχεται να ακυρωθούν κατά το επόμενο διάστημα από τη νέα, πολυκομματική «κυβέρνηση». Επίσης, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν στις 22 Ιανουαρίου, όταν εξαγριωμένα πλήθη επιτέθηκαν στην Αφρίκα και στη «βουλή». Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, δεν πρέπει να ξεκινήσει δίκη για τα άτομα που επιτέθηκαν στη «βουλή».

Ο κ. Ερντογάν έθεσε αίτημα και για την περίπτωση της Αφρίκα. Σύμφωνα με τον ίδιον, μια ώρα αρχύτερα πρέπει να τερματιστεί η κυκλοφορία της εφημερίδας. Σε περίπτωση που υπάρχουν νομικά κενά που εμποδίζουν αυτήν την ενέργεια, τότε η νέα «κυβέρνηση» καλείται να λάβει πρωτοβουλίες σε αυτό το πεδίο.

Στην σύσκεψη του κ. Ερντογάν με τον κ. Έρχιουρμαν συμμετείχαν και ο «υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Όζερσαϊ και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ρετζέπ Άκνταγ. Λίγο μετά από αυτή την σύσκεψη, η «υπουργός Εσωτερικών», Αϊσεγκιουλ Μπαϊμπάρς προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν «παρανομίες» στις «πολιτογραφήσεις» της προηγούμενης περιόδου, η «κυβέρνηση» θα προχωρήσει στην ακύρωση τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Τουρκικά παιχνίδια προπαγάνδας στο Αφριν

«Αυτό θα πει Τουρκία και το συντομότερο που οι `μεγάλες` δυνάμεις το αντιληφθούν θα αποφευχθεί η δημιουργεία ...»
knak  |  18:39

Το «υπεξ» αρχίζει καταμέτρηση των Τ/κ στο εξωτερικό, ανακοίνωσε ο Οζερσάι

«Που το πάει ο Οζερσάϊ,….. μήπως για μια ενδεχόμενη λύση να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς για πολιτική ...»
ΜΡ  |  10:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση