ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αιχμές Θεοχάρους προς ορισμένους βουλευτές του ΔΗΣΥ για υπόσκαψη του ΓΕΣΥ

Δεν είναι η Αλληλεγγύη ο Ιούδας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ούτε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ούτε το ΑΚΕΛ εναντιώθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια μη ψήφισης του ΓΕΣΥ, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι κάποιοι βουλευτές του ΔΗΣΥ είχαν την ειλικρινή διάθεση να στηρίξουν την ψήφιση του νομοσχεδίου και άλλοι όχι.

Κληθείσα να πει σε ποιους θεωρεί ότι αναφέρεται ο Υπουργός Υγείας όταν κάνει λόγο για υπόσκαψη του ΓΕΣΥ, η κα. Θεοχάρους απάντησε ότι καλό θα είναι να απαντήσει ο ίδιος ο Υπουργός, ανέφερε ωστόσο ότι μίλησε με τον Υπουργό και ήταν ήδη βέβαιος ευθύς εξαρχής ότι δεν πρόκειται για την Αλληλεγγύη.

«Η Αλληλεγγύη έχει δώσει δείγματα γραφής», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της ημέρας το Κίνημα είχε όλες τις απαραίτητες επαφές που απαιτούνταν για να σταματήσει αυτή η αναστάτωση που προκλήθηκε χθες στο λαό.

«Και προσωπικά έχω πειστεί ότι ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ούτε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ούτε το ΑΚΕΛ εναντιώθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια μη ψήφισης του ΓΕΣΥ», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι είχε και επικοινωνία με βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι οποίοι ήταν και αυτοί αναστατωμένοι με την προοπτική να μην ψηφιστούν τα νομοσχέδια την Παρασκευή.

«Κάπου αλλού πρέπει να αναφέρεται ο Υπουργός. Δεν μιλώ συλλογικά για τον ΔΗΣΥ, κάποιοι βουλευτές του είχαν την ειλικρινή διάθεση να στηρίξουν την ψήφιση του νομοσχέδιου και προφανώς κάποιοι όχι», ανέφερε η κα. Θεοχάρους.

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε επίσης χθες έγινε ένα τρομαχτικό μπάχαλο όσον αφορά το ζήτημα της ψήφισης ή μη των νομοσχεδίων για τη λειτουργία του ΓΕΣΥ, για τα οποία το Κίνημα δεν είχε καμία εμπλοκή και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων και αυτοί οι οποίοι είχαν δεχθεί τα πυρά από πολλές πηγές δεν ήταν υπεύθυνοι για την ενδεχόμενη καθυστέρηση των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ.

«Αλλού τους κεραυνούς σας λοιπόν, για το ζήτημα της μη έγκρισης των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ. Είναι άλλοι που προσπαθούν να σαμποτάρουν την όλη προσπάθεια», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι οι μικρότητες για ανθρώπους που θέλουν να σαμποτάρουν το ΓΕΣΥ πρέπει να σταματήσουν και εάν όντως έχουν εντοπιστεί ευθύνες, και ποιος είναι εκείνος που προκάλεσε τη χθεσινή αναστάτωση θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες.
Η Αλληλεγγύη, ανέφερε, στήριξε την προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας στον τόπο από την ίδρυση της, γιατί πιστεύει ότι συνιστά την εταιρική, την ατομική και την κυβερνητική ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται την δυνατότητα διαχείρισης της ασθενείας του και την πρόληψη για να έχουν μια καλή κατάσταση υγείας.

Πρόσθεσε ότι παρόλο που τα νομοσχέδια έχουν αρκετές αδυναμίες, «αυτή τη στιγμή δεν θα προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε, θα προσπαθήσουμε να δούμε αν αυτή η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και την ικανότητα να βάλει μπρος το ΓΕΣΥ το οποίο στη βάση του θα πρέπει προνοεί ικανοποιητικές υπηρεσίες, με ελεύθερη επιλογή και γιατρού και νοσηλευτηρίου».

Όσον αφορά το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης, εξέφρασε την άποψη ότι η επικουρική ασφάλιση θα ήταν μια λύση, η οποία δεν θα έβλαπτε τα συμφέροντα κανενός και θα βοηθούσε τον πολίτη να έχει βελτιωμένες υπηρεσίες όσον αφορά τον τομέα της Υγείας.
«Μιλάμε για επικουρική κάλυψη και όχι για αυτό που παρανοείται για όλους τους πολίτες και το οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικό στα πλαίσια και της εταιρικής, την ατομικής και την κυβερνητικής ευθύνης», είπε.

Όσον αφορά το θέμα της αυτονόμησης, έφερε ως παράδειγμα το μοντέλο αυτονόμησης, του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο είναι ιδιωτικού δικαίου, ωστόσο είναι η κυβέρνηση η οποία καλύπτει και το τελευταίο σεντ το οποίο χρησιμοποιεί.

Πρόκειται όπως είπε, για ένα νοσοκομείο το οποίο έχει πάρει πιστοποίηση ποιότητας, επιλέγει τους γιατρούς του, είναι ικανοποιημένοι οι γιατροί του με τους μισθούς που παίρνουν αλλά και όλο το προσωπικό, είναι ικανοποιημένοι οι άρρωστοι από την περίθαλψη που λαμβάνουν, και τα νοσοκομείο λειτουργεί σε σωστά πλαίσια.

Εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια μετεξέλιξη των αυτονομημένων νοσοκομείων, και από εκεί και πέρα θα φανεί ποιο είναι το πιο κατάλληλο μοντέλο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση