ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ για ΡΙΚ: Η κυβέρνηση πλήττει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Ο τερματισμός προβολής εμπορικών διαφημίσεων εξυπηρετεί συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα λέει ο Στέφανος Στεφάνου

Newsroom K

«Η απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού να τερματίσει την προβολή εμπορικών διαφημίσεων από το ΡΙΚ, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την προοπτική της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων.

«Το κόστος της απόφασης θα κληθούν και πάλι να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες, αφού την απώλεια εσόδων του ΡΙΚ θα την καλύψει το κράτος μέσα από τον αυξημένο, κατά μερικά εκατομμύρια ευρώ, προϋπολογισμό του ΡΙΚ» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η απόφαση πλήττει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τη θέτει σε μειονεκτική και προβληματική θέση στο έντονα ανταγωνιστικό ραδιοτηλεοπτικό περιβάλλον.

«Η αυταρχική και αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης έρχεται να υλοποιήσει την αποτυχημένη προσπάθεια που κατέβαλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου το 2013, με σχετική πρόταση Νόμου, για να κόψει τις διαφημίσεις στο ΡΙΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

«Δεν διαλάθει της προσοχής μας» σημείωσε ο κ. Στεφάνου «ότι οι κυβερνώντες για πολλοστή φορά συλλαμβάνονται ψευδόμενοι, αφού στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το υπό αναφορά θέμα συζητήθηκε με τη διοίκηση του ΡΙΚ. Μόλις το περασμένο Σάββατο, η συντεχνία του Διευθυντικού Προσωπικού του ΡΙΚ είχε ανακοινώσει ότι ‘η διευθυντική ομάδα ουδέποτε ενημερώθηκε, εξέφρασε άποψη ή συμφώνησε σε πρόταση για τερματισμό της προβολής εμπορικών διαφημίσεων από το ΡΙΚ’» κατέληξε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση